Geçtiğimiz günlerde Ağrı’ya gelen eski vekil Cemal Kaya, il Merkezi ve bazı ilçelere yaptığı ziyaretten sonra ilçesi olan Diyadin’e gitti.
Diyadin ilçesinde binlerce kişi tarafından karşılanan Cemal Kaya, izdihama neden oldu.
Diyadin Ak Parti Belediye Başkan adayı Salih Yaşar, ‘Ağrı’nın Diyadin’in öz evladı, iş adamı eski Milletvekili Cemal Kaya bugün aramızda hoş gelmiş şeref vermiş. Cemal Kaya bu ülkede bir markadır. Sadece bizim için değil memleketi için, Ağrı için ve Diyadin için gelmiştir. Kendisi ile gurur duyuyoruz. Şeref vermiştir. diye konuştu
Diyadin’de bulunmakta son derece mutlu olduğunu dile getiren Cemal Kaya, ‘doğrusunu konuşmak gerekiyorsa bugün sanki bu seçim kazanılmış gibi geldi bana sizdeki Bu heyecanı gördükten sonra.
Bakan bana dedi ki Diyadin de durum nasıl. Bende dedim ki iki defa aday oldum seçimi kaybettim ama bu sefer seçimi kazanacağız. Sizin yüzünüzdeki yürek ve güzellik bunu gösteriyor.
Salih Yaşar, iyi tanıyorsunuz ata ve babanızdan tanıyorsunuz. O da sizi iyi tanıyor. Vekâleten geldiği gün beni aradı dedi ki ben belediye gideceğim ne diyorsun. Ben de dedim ki ayrım yapmadan milletine hizmet edeceksen, aile ve aşiret ayrımı yapmaksızın Herkese eşit davranacaksan, Ak Partilisi, Saadet partili, HDP’ lisi her kes senin kapına gelecek ve herkese eşit davranacaksan git vekâleten devam et. Yok, sen partizancılık yapacaksan, sen aşiretçilik yapacaksan eğer sadece kendi aşiretin için kendi partin için yapacaksan gitme.
Çünkü biz Diyadin’de hepimiz akrabayız. Ben inanıyorum ki Salih size hizmet edecek, ben inanıyorum ki ilçede herkes eşit mesafede yararlanacak. ‘diye konuştu