Demir; Ülkemizde 20.000 i aşkın kişi hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybetmektedir. Yine Şeker Hastalığı, Hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sonucunda oluşan özellikle Böbrek Yetmezliği her geçen gün artan vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Bugün Böbrek Nakli için bekleyen 17.997 hastamız vardır.
Birçok hasta bağışlanmış bir organ beklerken ölmektedir. Başarılı bir nakilden sonra ise kişiye gerçek bir yaşam armağan edilmiş olur.
Halkımızın organ bağışı konusunda hassasiyetlerinin artması, ancak bu saye de ; bizlerin de ihtiyacımız olduğunda organ bulunabileceği açıktır. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası önderliğinde tüm halkımızın organ bağışında katılımlarını gönülden desteklemekteyiz, dedi.
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle ;
- 3 Kasımda İbrahim Çeçen Üniversitesi Mediko
- 4 Kasımda Cumhuriyet caddesi
- 5 Kasımda Ağrı Sağlık Yüksek Okulu
- 6 kasımda Türk Telekom Anadolu Lisesinde organ bağışı ile alakalı bilgilendirme Stantları açılacaktır.
NOT:STANTLARIMIZ 10.00 İLE 17.00ARASINDA OLACAKTIR.
Açılacak stantlara göstereceğiniz ilgiye şimdiden şükranlarımızı sunarız.