Yeni Evlenecekler Dikkat

Gaziantepte bombalı saldırı ile kana bulanan kına gecesinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla 22 ilde sokak düğünleri yasaklandı

Ağrı Haberleri - 02-09-2016 21:25

 İçişleri Bakanlığı kararıyla Ağrı'da sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve  kına gecesi etkinlikleri yasaklandı.

Gaziantep'in Beybahçe Mahallesi'nde, geçen 20 Ağustos günü Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesinde terör örgütü IŞİD üyesi bir kişi üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Patlamada, çoğunluğu çocuk 56 kişi yaşamını yitirdi, 90'ın üzerinde kişi de yaralandı. Yaşanan bu saldırının ardından İçişleri Bakanlığı da bundan sonra benzer bir durum yaşanmaması için tedbir alınmasını kararlaştırdı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla geçen 25 Ağustos günü aralarında Ağrı’nın da bulunduğu 22 ilde sokak ve mahalle aralarında yapılan düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı. Bakanlığın bu kararı daha sonra İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla uygulanacak olan 22 il valilikleri ile bu illerin kaymakamlıklarına tebliğ edildi. Valilik ve Kaymakamlıklar da alınan bu kararı kamuoyuna yerel medya, anons sistemi ve muhtarlar aracılığıyla duyurmaya başladı.

Günün Diğer Haberleri