Ağrı Belediyesi şehir merkezinde taksicilik yapan esnafların daha rahat koşullarda çalışmaları için şehrin dört bir tarafına yeni modern taksi duraklarını yaptı.Şehre estetik katan yeni taksi durakları ile korsan taksiciliğin önüne geçilmesi de hedefleniyor
‘Siz çalışıyorsunuz, emek veriyorsunuz bu emeğinizi başkalarına yedirmenizi istemiyoruz’
Taksiciler ile yapılan toplantıda taksicilerin sorununu dinleyen Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, “ Biz halkımız ile hep bir araya gelmek isteriz.. Bu kente gelirken hepinizin bildiği gibi kent harabeye dönmüştü. Bizde halkımızla birlikte bu kenti daha yaşanılabilir bir şekle sokmak için çalışmalara başladık. Bir nebzede olsa bunu başardık. Şimdi kentte taksicilik yapan kardeşlerimizin sorunları var.Siz Ağrı’nın bu soğuk havasında çalışıyorsunuz. Taksi duraklarınız yok. Olan taksi durakları da gerçekten harabeye dönmüş. Bizde sizler için daha modern taksi durakları yaptık. Bu taksi duraklarını hepinize eşit bir şekilde dağıtık. Sizin sıkıntınızı öğrenmek ve bunlara çözüm üretebilmek için sizlerle bir araya geldik. Sıkıntılarınızı dinleyip ona göre sizlere çözüm üreteceğiz. İçinizde ne varsa burada bizlerle paylaşın. Biz kardeşiz kardeşlik hukuku içerisinde burada bulunuyoruz. Bizim taksiciler ile ilgili bir yıldır bir çalışmamız var. Belediyemiz çok yoksul olmasına rağmen halkımızın ihtiyaçlarına cevap olmaya çalıştık. Sizlerin de sıkıntılarınızı gidereceğiz. Siz çalışıyorsunuz, emek veriyorsunuz bu emeğinizi başkalarına yedirmenizi istemiyoruz . Sizlere yeni yaptığımız taksi duraklarında çevre şehirlere oranla en uygun fiyata yaptık. Belediyemizin parası olsa bunu bile sizden istemeyiz. Taksi duraklarına 400 bin civarında bir masrafımız oldu. Sizlere feda olsun. Bu para sizindir. Bu parayı o kadar çok yemişler ki ağa babalar. Bu para sizindir. Ağrı halkınındı. Ama belediyemizin olanaklarını da biliyorsunuz. Onun için bu duraklar için yılda sizden çok cüzi bir miktar alacağız. Ne sıkıntılarınız varsa gelin. Bu belediye sizin. Bu kapılar her zaman sizlere açıktır” dedi.
‘Hırsızlığa pirim vermedik vermeyeceğiz’
Belediyeye ödenen her kuruşun Ağrı halkına hizmet olarak geri geldiğini belirten Sakık, “ Halkımız diğer kurumlara olan borcunu nasıl ödüyorsa belediyeye de olan borcunu da ödemesi gerekir. Çünkü biz o paralarla halka hizmet ediyoruz. Bu belediye sizindir. Bende bu şehre size hizmet etmeyegeldim,sizleri mağdur etmeyiz. Bir lokma ekmeğimizi sizinle paylaşırız. Kardeşlik hukukunu bu şekilde inşa edeceğiz. Şu an kurduğumuz düzen bununla ilgili. Biz geldiğimiz günden bu güne kadar tam 30 trilyon borç ödemişiz. 20 trilyon yatırım yapmışız. Şu an da hesabımızda 10 trilyon paramız var. Bakın bu yoksulluk içerisinde istenince yapılıyormuş. Biz ne yapmışız? Hırsızlığa pirim vermedik vermeyeceğiz. Eli sopalı insanların buraları gasp etmesine müsaade etmedik. Buralarda harcanan her parada buralardaki yoksulların hakkı ve hukukunu olduğunu söylemişiz. Onun için beni kuşatmışlar. Zaman zaman bana cezalar veriliyor. İnşallah bu bahar mevsiminde sizlerin de katkılarınızla verdiğimiz her lira bu şehre yatırım olarak dönecek. Sizin ödediğiniz her yüz lira ile belediye ile olan bir hukukunuz oluşacak hem de size, ailenize, çocuklarınıza ve Ağrı halkına bir yatırım olarak geri dönecek. Sizde alınan hiçbir para başka bir yere yada bir rantçıya gitmeyecek. Biz burada olduğumuz sürece bu böyle olacak. El ele verirsek çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. Biz Ağrı’ya en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.









