Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 07-10-2018 07:43   Güncelleme : 07-10-2018 07:43

Ağrı Barosunda Yeni Başkan Mehmet Salih Aydın Oldu

Ağrı Barosu 21. Olağan Genel Kurulu, Kültür ve kongre Merkezinde yapıldı.

Ağrı Barosunda Yeni Başkan Mehmet Salih Aydın Oldu
Ağrı Barosu 21. Olağan Genel Kurulu, Kültür ve kongre Merkezinde yapıldı.

Genel Kurulda mevcut Başkan Ali Artuk ile Avukat Mehmet Salih Aydın başkanlık için yarıştı. Sonuçlarının tahmin edilmediği seçim, süpriz bir farkla sonuçlandı.


131 üyenin oy kullandığı ve 3 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda yapılan seçim sonucunda 81 üyenin oyunu alan Mehmet Salih Aydın, Ağrı Baro Başkanı seçildi. Aydın'ın rakibi olan Av.Ali Artuk ise 47 oy aldı.


Seçiler sonrasında Yönetim Kuruluna Ramazan Oğur, Vural Kaya, Sedat Karaoğlan, Ömer Fidan, Talip Hallaç, Şenay İrim, M. Sıddık Aldemir ve Ferhat Kaya seçildiler.


Disiplin Kuruluna ise Recep Deniz, Müjgan Yaman ve Orhan Turan seçilirken, Denetim Kuruluna Adnan Arslan, Mehmet Mağal ve Oğuzhan Yami seçildi.

Türkiye Barolar Birliği delegeliği seçimlerinde ise Timur Demir ile Serdar Günakın TBB delegesi olarak seçildi.


Ali Artuk'un tecrübelerinden faydalanacağını ve herkese aynı mesafede hizmet edeceğini vurgulayan Av.Mehmet Salih Aydın seçim sonrasında yaptığı konuşmada "“Genel kurulda irade bizden yana tecelli etti. Bize oy veren vermeyen bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Öncelikle şunu özellikle ifade etmek isterim ki ben bundan beş dakika önce baro başkan adayıydım. Bana destek veren şahısların adayıydım. Ama şimdi bütün Ağrı Barosunun başkanıyım. Bana en çok düşen görev bana oy vermeyen arkadaşlarımın haklarını savunmak olacaktır. Bu anlamda hiç kimse kendisini tedirgin etmesin. Onların hakkını bana oy veren arkadaşlardan daha fazla korumak ve muhafaza etmek benim boynumun borcudur. Benim anlayışımda hizmet anlayışı vardır. Bana bu şansı verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Özellikle üç dönem baro başkanlığı yapan saygı değer arkadaşım Ali Artuk’a da teşekkür ediyorum. Üç dönem boyunca o da Ağrı’ya birçok şey yaptı. Kendisine yakışan şeyler yaptı. Bundan sonra bize düşen onun tecrübelerinden istifade etmek olacaktır. "dedi
 
AdminAdmin