Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 29-12-2015 15:22   Güncelleme : 29-12-2015 15:22

AĞRI GHSİM’DEN “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜNE” DAVET

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Sarıkamış Destanının 101. yılı anısına Pazar günü Ağrı’da yürüyüş düzenleneceğini belirterek,

AĞRI GHSİM’DEN “SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜNE” DAVET
 Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Sarıkamış Destanının 101. yılı anısına Pazar günü Ağrı’da yürüyüş düzenleneceğini belirterek, Allahuekber Dağları'nda kara kışa yenik düşen 90 bin Vatan Şehidini anmak için tüm Ağrılıları yürüyüşe davet etti.

İl Müdürü Alp, yaptığı yazılı açıklamada; “Sarıkamış Destanı'nın 101. yılında gençlere tarihi ve kültürel mirasın daha iyi tanıtılmasının yanı sıra Sarıkamış ruhunun canlılığının sürdürülmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi maksadıyla Ağrı’da anma yürüyüşü düzenleneceğini kaydetti. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde Ağrı Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz işbirliğinde her yıl “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenlenmektedir. Bu yılda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın himayesinde Sarıkamış Destanının 101. Yılı münasebetiyle “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü”  tüm İllerimizde aynı tarih ve saatte düzenlenecektir.

Söz konusu yürüyüş ilimizde 03 Ocak 2016 Pazar günü saat 10.30’da Ağrı Gençlik Merkezi önünde start verecek. Cumhuriyet Caddesi ve Ordu Evi güzergâhında devam edecek olan yürüyüş Atatürk Anıtında sona erecek. Yürüyüşe katılanlara atkı, bere ve eldiven hediye edilecek. Yürüyüşe tüm halkımız davetlidir dedi.”

AdminAdmin