Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 23-01-2024 14:49

AĞRI İHH 2023 YILINDA 9 MİLYONLUK YARDIM GERÇEKLEŞTİRDİ

Ağrı İHH her yılın sonunda yapılan çalışmaları divan toplantısı ile ele alıyor.

AĞRI İHH 2023 YILINDA 9 MİLYONLUK YARDIM GERÇEKLEŞTİRDİ

İyilik Her Zaman Her Yerde sloganıyla yola çıkan Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği, il merkezindeki 18 mahalle ve 7 ilçede bulunan teşkilatlarıyla 2009 yılından bu yana insani yardım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Ağrı İHH her yılın sonunda yapılan çalışmaları divan toplantısı ile ele alıyor. Dernek binasında 2023 yılı boyunca yapılan çalışmaların değerlendirilip 2024 yılında yapılacak faaliyetlerin planlandığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin; “İyilik dolu bir yılı daha geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da Ağrı merkezdeki 18 mahallede ve 7 ilçemizde tespit ettiğimiz yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimize teşkilatlarımız ve gönüllülerimiz aracılığıyla, bağışçılarımızın bize emanet ettiği yardımları ulaştırdık. 2023 maalesef ekonomik olarak ülkemizin zor günler geçirdiği bir yıl oldu. Özellikle son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntıları da göz önünde bulundurduğumuzda yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamış olduk. Çünkü gerçekten çok fazla yardım başvurusu alıyoruz. Ayrıca 6 Şubat’ta yaşadığımız ülkemiz için yüz yılın felaketi olarak adlandırdığımız büyük deprem felaketi yükümüzü kat kat arttırdı. Ancak Elhamdülillah tüm olumsuzluklar içinde büyük bir millet olma şuuruyla hareket ettik. Bu yüzden 2023 yılında kardeşlik, paylaşma ve dayanışmayı çok yoğun yaşadık. Bu kapsamda 2023 yılı içerisinde yaptığımız çalışmalarla; Ağrı İHH olarak 9 Milyon 337.837 TL değerinde yardımı il içi, il dışı ve yurt dışındaki mağdur kardeşlerimize ulaştırdık.

Bu yardımlarımızla yetim ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizden oluşan 18.748 kişiye ulaştık. Yardımların dağılım kalemleri şöyle; Gıda Paketi Desteği, Nakit Desteği, Kıyafet Desteği, Eğitim Desteği, Yakacak Desteği ve Ev Eşyası desteği, Adak/Kurban Eti desteği, Deprem Bölgesine yapılan 17 Tır dolusu yardım malzemesi ve Gazze için toplanan nakdi destek şeklinde gerçekleşti. Böylece 2023 yılı boyunca da hayırsever kardeşlerimizin desteğiyle iyilik kapı kapı dolaştı.

Engin şöyle devam etti; Amacımız hayırsever kardeşlerimizin desteğiyle 2024 yılında bu iyiliği daha fazla büyütmek ve yaymaktır. Bu iyilik yolculuğumuzun sonunda yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimizi sevindirmenin huzurunu yaşarken, bu güzel görevi bize nasip ettiği için Allah'a şükür ediyoruz. Buradan tüm hayırsever kardeşlerimize çağrımız; bu zor günlerde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam etmeleridir. Bu güne kadar ayni ve nakdi yardımları ile ayrıca destek ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.” Dedi

 

İyiliği Yaymak İçin Bağış Yapmayı Unutmayın.

AĞRI İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

TR05 0001 5001 5800 7315 6454 71

Tel: 0532 794 83 64

AdminAdmin