Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 03-06-2017 14:48   Güncelleme : 03-06-2017 14:48

Ağrı Sessizliğe Büründü, İtiraz Hdp'li Vekilden

Meselesi Ağrı olanların zor sınavı

Ağrı Sessizliğe Büründü, İtiraz Hdp'li Vekilden
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın İl Genel Meclisi Seçimleri için bulunduğu Iğdır da Demiryolu müjdesinin ardından ilk itirazı seslendiren gazetemizdeki köşe yazısını  referans alan Hdp Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk cevaplaması istemiyle Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a soru önergesi sundu.
Halkın en önemli gündemi noktasınadaki demiryolu olayına Ak parti İl teşkilatı ,milletvekili,eski milletvekilleri  ve her fırsatta açıklama yapan Stk ların sessizliği de devam ediyor.
Berdan Öztürk'ün konuya ilişkin tüm Ağrı  basını ile  paylaştığı ileti şu şekilde;
                                                                                                   Sayın Basın Emekçisi ; 

Doğubeyazıt'tan, Türkiye'yi İran'a bağlayan Gürbulak Sınır Kapısı'na bir tren yolu geçirilmesi konusunda çalışma yapılması Ağrı’da memnuniyetle karşılanmıştı. Doğubayazıt’tan başlayan Gürbulak sınır kapısından İran’a bağlanacak olan tren hattının tek amacının yolcudan ziyade yük taşıma ekonomisiyle ilgili olduğu da belirtilmişti. Ancak söz konusu tren hattının güzergahının değiştirildiği ve Iğdır’a kaydırıldığı ile ilgili haberlerin gerçek olup olmadığını Kalkınma Bakanı Sayın Elvan'a sorduk. ilgili önerge ektedir. ilginize şimdiden teşekkür ediyor, çlışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz. 
Hdp Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk'ün meclise sunduğu soru önergesininde paylaşıldığı iletiye rağmen Ağrı basınının suskunluğuda dikkat çekiyor.
Öztürk'ün Meclise sunduğu önerge de şu ifadeler yer alıyor;

                                                                TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Kalkınma Bakanı Sayın Lütfü Elvan tarafından Anayasa’nın 98. ve İçtüzük ’ün 99. maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Berdan ÖZTÜRK

Ağrı Milletvekili

Bilindiği gibi İran-Doğubayazıt-Ağrı- Eleşkirt-Horasan Demiryolu hattının kurulması konusunda yıllardan beridir süregelen çabaların olduğunu biliyoruz. Türkiye ile İran arasında 24. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) temasları kapsamında, 'İran-Türkiye İş Forumu' gerçekleştirilmişti. Üç gün süren toplantı sonucunda, Doğubeyazıd- Bazergan sınırı başta olmak üzere iki ülke arasında raylı sistemin geliştirilmesi öngörülüyordu.

Doğu Beyazıt'tan, Türkiye'yi İran'a bağlayan Gürbulak Sınır Kapısı'na bir tren yolu geçirilmesi konusunda çalışma yapılması Ağrı’da memnuniyetle karşılanmıştı. Doğubayazıt’tan başlayan Gürbulak sınır kapısından İran’a bağlanacak olan tren hattının tek amacının yolcudan ziyade yük taşıma ekonomisiyle ilgili olduğu da belirtilmişti. Ancak söz konusu tren hattının güzergahının değiştirildiği ve Iğdır’a kaydırıldığı ile ilgili haberler Ağrı yerel basını tarafından iddia edildi.

Bu bağlamda ;

1. Tren yolunun güzergahının değiştirildiği yönündeki iddialar gerçek midir?

2. Söz konusu iddianın bakanlığınız tarafından da doğrulanması durumunda güzergah değişikliği ile ilgili gerekçelerin ne olduğuna ilişkin Ağrı halkına bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

AdminAdmin