Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 06-02-2024 18:24

Ağrı'da deprem tatbikatı ve anma programı düzenlendi

Ağrı'da deprem tatbikatı ve anma programı düzenlendi

Ağrı'da deprem tatbikatı ve anma programı düzenlendi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği depremin yıl dönümünde deprem tatbikatı ve anma programı düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek'in de katıldığı tatbikatta, MEB Afet ve Acil Durum Yönetimi Birimi (MEB AKUB) ekibi, hizmet binasındaki tüm personeli deprem anında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitti. Tatbikatın ardından müdürlük konferans salonunda Kuran-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda konuşan Kökrek, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Deprem bilincinin önemine değinen Kökrek, "Deprem gerçeğiyle yaşamak zorundayız. Bu nedenle depreme karşı hazırlıklı olmalıyız. Bugün yaptığımız tatbikat ve program, bu konuda farkındalık yaratmak için önemli bir adımdır. MEB AKUB ekibimize ve katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Öte yandan Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç da, Öğretmen Burçin Uysal Öğretmenevi'nde MEB AKUB ekibiyle bir araya geldi. Ekibin çalışmalarını takdir eden Koç, deprem konusunda duyarlılık gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Koç, "Deprem, ülkemizin bir gerçeği. Bu gerçeği göz ardı etmeden, depreme karşı tedbirli ve bilinçli olmalıyız. MEB AKUB ekibi, bu konuda çok önemli bir görev üstleniyor. Ekip üyelerimizi kutluyor, başarılar diliyorum." diye konuştu.

AdminAdmin