Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 14-12-2015 19:19   Güncelleme : 14-12-2015 19:19

Ağrı'da Kaçak Et Denetimi

Ağrı Belediyesi, Ağrı Halk Sağlığı ve Ağrı İl Gıda Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler ortaklaşa kaçak et denetimini yaptı.

Ağrı'da Kaçak Et Denetimi
 Ağrı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilde faaliyet gösteren kırmızı et  ve tavuk satışı yapan işyerlerine denetimler yaptı. Sabah erken saatlerinde başlayan kaçak et denetiminde kentin değişik caddelerinde bulunan kasap esnafına ani denetimler yapıldı. Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Halef Keklik’in de katıldığı denetimde esnafların hijyenik koşullarda halka hizmet sunmasının gerektiğini söyledi.

                              

Kaçak et kesiminin sağlıksız koşullarda yapıldığı ve halk sağlığı için tehlikeli oluşturduğunu  kaydeden Keklik bundan sonra denetimlerini sıklaştıracaklarını söyledi. Keklik, “ Halkımızın daha sağlıklı koşullarda et ihtiyacını karşılamak için yeni ve modern bir mezbahane inşa ettik. Kasaplık işini yapan arkadaşlarda kaçak et kesilen yerlerde değil de yaptığımız mezbahane de etlerini kesmelliler. Mezbahane de kesimler modern ve sağlıklı bir şekilde yapıldıktan sonra aynı şekilde esnaflarımıza mezbahane aracımızla teslim edilmektedir. Onun için her kesin duyarlı olup halkın sağlığını düşünmesini istiyoruz. Eğer mezbahane dışında hayvan kesimi yapılıyorsa ceza verilecek. Çünkü denetimden uzak kesilen hayvanların sağlığı yada hayvanın cinsini kimse bilmiyor” dedi.

 

Yapılan denetimlerde mezbahane de kesim yaptırmayan ve sağlıksız koşullarda et üretimi yapan kasaplar uyarıldı. Daha önce uyarılan kasaplara ise ceza kesildi.

AdminAdmin