Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 22-01-2016 13:56   Güncelleme : 22-01-2016 13:56

Ağrıda Karne Sevinci 81 Bin Öğrenci Karne Alamadı

Kurban Bayramı tatili sebebiyle ertelenen ve 28 Eylül tarihinde başlayan eğitim öğretim yılında ara dönem karne heyecanı yaşandı

Ağrıda Karne Sevinci 81 Bin Öğrenci Karne Alamadı

Kurban Bayramı tatili sebebiyle ertelenen ve 28 Eylül tarihinde  başlayan eğitim öğretim yılında ara dönem   karne heyecanı yaşandı.

18 milyona yakın sayıda öğrencinin yarıyıl tatili sebebiyle karne heyecanı yaşadığı bugün Diyarbakır ve Şırnak’ın ilçelerinde yaşanan terör olayları sebebiyle 81 bin öğrenci karne alamadı.Türkiye de öğrenim hayatını sürdüren 315 bin Suriyeli öğrencide 2 hafta sürecek olan yarıyıl tatili karnelerini alarak başladılar.

Alpaslan Ortaokulunda Karne dağıtım törenine katılan Vali Işın ; Allah çocuklarınızın hayırlı evlat olmasını nasip etsin. Çocuklar sizleri gerçekten çok seviyorum. Tatilin, karın tadını çıkarın. Okul döneminde iyi çalışmanız gerekiyor. Bizim öğretmen açığımız branş bazında hemen hemen yok denilecek kadardır. Bizim okullarımızdaki kalite standartları büyükşehirdeki okul kalite standartları ile aynıdır. İnşallah şu anda inşaat halindeki okullarımız bittiği taktirde bizim derslik başına öğrenci sayımız 24'e düşecek ve bu manada büyükşehirlerden daha iyi bir duruma geleceğiz.

Programda konuşan Velilere seslenerek ; ocuklarınız için büyük fedakarlıklar göstererek eğitimlerini sürdürmelerini sağlarken sıkıntılar çektiniz. Anne ve baba olarak çocuklarınız için ne kadar büyük fedakarlıklar gösterdiğinizi biliyorum. Ama unutmayın, en önemli varlığımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim öğretim faaliyeti içinde gösterdikleri çaba her şeyin üstündedir. Çocuklarımız en başta sevgi ve saygınızı hak ediyorlar. Çünkü hepsi sizi çok seviyor, bunu anlamak için tatili onlarla birlikte geçirin, birlikte kitap okuyun, birlikte oyun oynayın, göreceksiniz çocuklarınız daha başarılı olacaklardır. Siz değerli velilerimize çocuklarınıza, öğretmenlerimize ve okullarımıza gösterdiğiniz her türlü destek için İl Milli Eğitim Müdürü olarak yürekten teşekkür ederim diye konuştular.


AdminAdmin