Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 26-11-2023 08:52

AK Parti’de temayül yoklaması bugün yapılacak

AK Parti’de temayül yoklaması bugün yapılacak

AK Parti’de temayül yoklaması bugün yapılacak

Yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanlığı yarışında olmak isteyen 20 ismin Ağrı Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yaptığı AK Parti’de bugün delegeler aday tercihi için temayül yoklaması yapmak amacıyla sandık başına gidecek.

20 aday için delegeler sandık başına gidecek

2024 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanlığı için AK Parti saflarından 18 isim aday adaylığını açıklamıştı.

Mevcut Belediye Başkanı Metin Karadoğan ve Ak Parti MKYK Disiplin kurulu üyesi Abbas Aydın’ın doğal Aday olmasıyla Aday sayısı 20 olarak belirlendi.

Ayrıca 7 İlçe ve Belde Temayül Yoklamaları da aynı saatte ve aynı yerde yapılacak.

DELEGELER OYLARI İLE ADAYLARINA DESTEK VERECEK

Teşkilatlarla istişare kültürünü benimseyen AK Parti’nin 20 aday adayından kimin aday olarak gösterileceğini belirlemek için önce delegelerin tercihine bıraktı.

Bugün sabah saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında 2500 kişilik spor salonunda parti delegelerinin iştiraki ile 20 aday adayı için temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Delegeler kimin başkan adayı olmasını itiyorsa ona oy vererek tarafını belli edecek. Temayül yoklaması elektronik ortamda olacak ve sonuçlar Genel merkez tarafından sisteme eklenecek.

SON KARARI YİNE GENEL MERKEZ VERECEK

Her seçimde temayül yoklaması yapan AK Parti’de sandıktan çıkacak sonuçlar genel merkezin aday belirleme noktasında fikir edinmesine katkı sağlayacak. Bu arada aday adaylarının aday olması durumunda yapacakları projeler ve planlamalara ilişkin de genel merkezde brifing verecekleri tüm verilerin toplanmasının ardından da Aralık ayı ortasında kimin aday olacağının açıklanması bekleniyor.

AdminAdmin