GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

Akdağ: Çatışma ile bir yere varılamaz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çatışmacı bir siyasetle bir yere varılamayacağını herkesin bilmesi gerektiğini söyledi.

Akdağ: Çatışma ile bir yere varılamaz

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Ardahan'a gelen Akdağ, Vali Mustafa Tekmen'i makamında ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında brifing aldı.

Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan'a hükümetin önemli hizmetler verdiğini belirterek, bu hizmetlerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Yol boyunca hükümetin yaptığı hizmetleri gördüğünü anlatan Akdağ, ''Bugün yol boyu Ardahan'a gelirken gördüm. TOKİ'den tutun, duble yol, KÖYDES'e varan hizmetleri gördüm. Bunu görmek beni özellikle bu bölgeden biri olmamdan ötürü hakikaten çok mutlu ediyor'' dedi.

Sağlık alanında yaptıkları çalışmalara da değinen Akdağ, şöyle konuştu:

''Bizden önce Ardahan'da 14 uzman hekim vardı. Bugün sayı 50 hekimi bulmuş. Üstelikte hiç birinin muayenesi yok. Hastanemizde gerek yetişkin ve gerekse de çok fazla yoğun bakım ünitesi açıldı. Ardahan için yeni MR cihazı alındı. Cihazımız yeni hastanemize yerleştirilecek.

Yeni hastane, mevcut hastanenin iki katı büyüklükte. Bizden önce Ardahan'a 6 milyon sağlık yatırımı yapılmış, bizim dönemimizde bu rakam 44 milyona ulaşmıştır. 2002'de tek bir ambulansı olan Ardahan'ın bugün 19 ambulansı var. Bu durum, bizim insana bakışımızı gösteriyor. Biz farklılık üzerine değil, insan üzerine hizmet yapıyoruz.''

Siyaset gündeminin son günlerde çatışmacı bir üslupla devam ettiğini dile getiren Bakan Akdağ, ''Çatışmacı bir siyasetle bir yere varılamayacağını herkes bilmeli. Ne yazık ki son günlerde böyle bir siyaset izleniyor. Biz AK Parti olarak bunu reddediyoruz.

Siyasiler halka hizmet üzerine yarışmalı. Son günlerdeki çatışmacı siyaset doğru bir durum değil. Biz AK Parti olarak her şeye rağmen halka hizmet etmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u da ziyaret eden Akdağ, basına kapalı yapılan  ''Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Toplantısı'' na katıldı.

Kaynak : haber7.com

AdminAdmin