Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 02-11-2018 10:58   Güncelleme : 02-11-2018 10:58

Akpartide Belediye İçin Adayların Kıyasıya Yarışı Başlıyor İsmi Geçen Adaylardan Bazıları

Yerel seçimlerde Akparti'de aday adayı olacak bazı isimler üzerinde kısa bir analiz çalışmamız oldu.

Akpartide Belediye İçin Adayların  Kıyasıya Yarışı Başlıyor  İsmi Geçen Adaylardan Bazıları
Yerel Seçimlere kısa bir süre kala Ak Partide Aday Olacak veya olabilecek isimler üzerinde kısa bir analiz çalışmamız oldu.

Halk arasında ismi geçen Adaylar dan bazılarını analiz ettik .Tabi bu adaylara yenileri eklenecektir ama şimdilik en çok konuşulan isimleri gündeme aldık.


Hasan Arslan : Eski Ağrı Belediye Başkanı ve Sırrı Sakık gibi siyasetin en önemli aktörlerinden birine karşı kıyasıya yaşanan bir seçimi kaybetti. Kaybettiği seçimin hangi koşullarda ve bu seçimde gördüğü ihanetleri şu an dillendirerek tekrar aday olma yollarını arıyor. Genel merkezde güçlü ancak yerel siyasetten uzun zaman uzak kaldı.


Mehmet Erat : Eski ATSO Başkanı olan Erat en güçlü adaylardan biri Ağrıda bir çok kesimin desteğini alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan  Randevu talebinde bulunan Eratın Önümüzdeki günlerde açıklama  yapması bekleniyor. 



Zeynel Abidin Çakır : Bir dönem önce Ağrı Ak Parti Milletvekili Adayı olmuştu seçilemeyince bir süre siyasete ara verdi . Her ne kadar resmi bir açıklaması bulunmasa bile sosyal medyada adına açılan hesaplarda aday olacağı kesin.


Saim Alpaslan : Ağrı Ticaret Odası Başkanı Birkaç ay önce çok önemli bir seçimden çıkarak tekrar ticaret odası Başkanlığı koltuğuna oturdu. En etkili aday adaylarından olabilir ama henüz adaylık konusunda renk vermeyenlerden biri ama bir sürpriz yapıp aday olabilir.


Mehmet Salih Aydın : Bir ay önce Ağrı Baro seçimlerinde çok önemli bir farkla iki dönemdir baro başkanlığını sürdüren Ali Artuk gibi bir rakibi geride bırakarak Baro Başkanı oldu. Baro Seçimindeki stratejisi ve seçimi kazanması tamda Ağrıda Hdp’ye karşı kazanabilecek bir aday profili gibi duruyor. Ama Yeni seçilen Aydın’ın Ağrı Belediyesini düşüneceğine pek ihtimal verilmiyor. Salih Aydın, doğru isimle, doğru strateji ile kazanılamayacak yer yoktur ifadesinin bir örneği


Latif Birgül : En güçlü adaylardan biri Ak Parti Merkez İlçe Başkanı uzun süredir Ağrı Belediye Başkanlığına Aday olacağını Açıklayan tek Aday. Tabi Genel Merkezden onay alması gerekmekte ileriki günlerde resmi açıklamayı yapacak gibi görünüyor. Son 3 dönemdir il başkanları değişmesine rağmen, partide değişmeyen tek isim Latif Birgül oldu. En önemli özelliği sadakati ve izlediği dürüst siyaset politikası.


Canip Erat :Resmi bir açıklaması olmamasına rağmen aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ağrı’nın köklü ailelerinden birinin ferdi. İnşaat işleri ile uğraşıyor.


Kemal Atmaca : Eski Ak Parti İl Başkanı her zaman potansiyel Adaylardan biri her ne kadar bu konuda suskun kalmayı tercih etse de her an sürpriz yapabilir. Yerelde zayıf olsa da, İstanbul lobisi güçlü olan Atmaca’nın, siyaset yaptığı dönemden kimse genel merkezde kalmadı.


Nesim Sönmez : İlimizin yetiştirdiği en önemli Mühendislerden biri Türkiye Genelinde bir çok projede yer alan Sönmez birkaç gün Ağrıda nabız yokladı Adaylık konusunda güçlü adaylardan biri. İleri ki günlerde gerekli açıklamayı yapacağı bekleniyor.


Hakkı Kaman : Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı olan Kaman yine en güçlü Adaylardan biri Mühendis olan ve Ağrı Belediye Başkanlığı için daha önce haberlerde adı geçen Kaman resmi açıklama yapacak adaylardan biri. Bürokrasideki tecrübesi onu biraz daha ön plana çıkarıyor.


Hayati Aydemir : Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Olan Aydemir güçlü adaylardan olan biri Ağrı Esnafı tarafından çok sevilen Aydemir Ayrıca Siyasi tecrübesi ile Aday Adayları içerisinde en güçlü adaylardan biri kısa sürede resmi açıklama yapacağı bekleniyor. İl Başkanı Abbas Aydın’ın da kendisine bizzat desteği olduğu, gelen kulis bilgilerinde yer alıyor.


Cem Köseoğlu : Ak Partiden Milletvekili aday adayı olan Köseoğlu Genç kuşaktan Aday olabilecek bir siyasetçi önümüzdeki günlerde adaylık açıklaması yapması bekleniyor.


Nesim Koç : Avukat olan ve Ak Partiden Milletvekili Adayı Adayı olan Koç her ne kadar aday değilim dese de halk arasında ismi geçen adaylardan biri


Erkan Öner : İsmi Ak Partide hep İl Başkanlığında geçen Öner son günlerde Belediye Başkanlığında sıklıkla geçmeye başlandı. Suskunluğunu bozmayan Öner her an sürpriz yapabilir.


Güngör Yıldırım : Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olan Yıldırım ciddi Adaylardan biri Aday Adayı olacağına kesin gözle bakılmaktadır.


Hakkı Alma : Iğdır Üniversitesi Rektörü olan Alma son günlerde ismi sıklıkça geçen Adaylardan biri Akademik kariyeri üst seviyelerde olan Alma’nın aday olup olmayacağı merak konusu. Ancak bir şekilde Ağrı’dan elini koparamayan Alma’nın siyasete girmek için işe Belediye’den başlayacağı gelen kulis bilgilerinde yer alıyor.


Halil Özyolcu : Eski Ak Parti Milletvekili olan Özyolcu’nun her ne kadar Patnos İlçesinde adı geçse de Ağrı için de İsmi geçenlerden biri her seçimde ismi geçen Özyolcu Ağrı için Aday olup olmayacağı kesin olmamakla beraber pek sıcak bakmadığı da gelen bilgiler arasında. Özyolcu’nun Ağrı Belediye Başkan Adaylığını bir Patnoslu olarak kazanıp kazanamayacağı ise en çok tartışılan konulardan biri. Özyolcu daha öncede Patnos bölgesinden 3.sıra Milletvekili aday adayı olmuş, ancak o dönem HDP 4-0 yaparak seçimlerdeki tüm vekilleri almıştı.


Erhan Tenekeci :İl Özel İdaresi genel sekreteri ve Ak Parti Milletvekili adayı olan ve seçimde özellikle ilçesi Eleşkirt te yüksek bir oy çıkaran tenekeci halk arasında da teveccüh gören ve ismi konuşulan biri. Aday olup olmayacağı noktasında sessiz kalan tenekecinin de sürpriz yapacağı tahmin ediliyor. Bürokraside ki en önemli isim. Kamuda ve siyasette kazandığı tecrübe ile önemli bir aday profili çiziyor.


Servet Alpaslan : Daha Önce Milletvekili aday adayı da olan Alpaslan Ağrı belediyesi için kısa süre içinde aday adayı olacak gibi geliyor.


Abbas Aydın : Mevcut İl Başkanı her ne kadar ben aday değilim dese de her zaman Teşkilat başkanı olarak birinci aday konumunda. Aydın şuana kadar onca habere rağmen aday olmayacağını kamuoyu ile paylaşmadı. Buda genel merkezden yeşil ışık beklediği anlamını taşıyor.
 
AdminAdmin