Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 27-01-2020 11:23   Güncelleme : 27-01-2020 11:23

AKTAŞ'TAN BÜYÜKLERE ÇAĞRI

Bir dönem Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yapan Alim Aktaş, Yılmaz Daş’ın sunduğu Ağrı’da Gündem programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 AKTAŞ'TAN BÜYÜKLERE ÇAĞRI

Bir dönem Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yapan Alim Aktaş, Yılmaz Daş’ın sunduğu Ağrı’da Gündem programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şehirde büyüklerin yapması gerekenleri yapmadıklarından dolayı sorunların daha da büyüdüğünü belirten Alim Aktaş,’Bizim dönemde Belediye bizim partide değildi, imkânlar daha kısıtlıydı hem de 25.Dönem Milletvekilimizin olmadığı bir dönem oldu. Tabi çözüm süreci vardı tabi bölgede terör anlamında sıkıntılar yaşanmaktaydı. Zorlu bir süreçte görev yaptık. Çok büyük hedeflerimiz vardı basın her hafta düşmek isterdik her gafta bir program yapardık belirli gün ve haftalarda mutlaka bir şeyler yapardık tabi gönül isterdi ki imkânlar artıkça bunlar da daha çok olsun gençlerin önü açılsın. Bugün belirli koltuklarda oturan büyüklerimiz gençlerimize yardımcı olsun daha da iyi işler yapsınlar daha da önlerini açsın. Çünkü genç nüfusun çok fazla olduğu bir ilimiz var.18-35 yaş arası çok fazla bir nüfusumuz var. Bir ailede anne ve babadan başka ortalama 5-6 genç var. Başta istihdam olmak üzere sosyal aktiviteler, kamplar, eğitimler gezi programları gibi çok soğuk bir iklimde yaşıyoruz insanları günün büyük bir kısmını kapalı alanlarda geçiriyor. Bununla ilgili iyi işle yapılabilir aslında bu süreçlerde. Bu süreç güzel bir süreç çünkü Belediyeler bizde şükür terör olayları yok eskisi gibi insanlar oldukça rahat hareket edebiliyor ifade özgürlüğünün güzel oldu bir dönemde bunların olmasını gönül ister tabi.


Şimdiki arkadaşlar bizlerin kardeşleri tabi birçoğu bizim sürecimizde de alt teşkilatlarımızdaydılar, şimdi orada vazifelerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Sadece gençler ile bitecek işle değil birilerini onların önünü açması lazım. Tabi o birilerinin de önce kendi üzerine düşen vazifeleri yapması lazım ki insanlarda onların arkasında akın akın gitsinler. Yeni nesil gümbür gümbür geliyor tabiri caiz ise şimdi büyüklerimiz gençlerin önünü açması lazım. Yönetimde daha çok söz hakkı verilmeli, imkânları arttırılmalı aslında katılımcı bir yönetim ile katılımın çoğu gençlerden oluşan bir proje ili olmalı. Ağrı bir profil olmalı. Büyükler istihdam alanı açsın, imkânları açsın, gençlerin arkasında dursun ve yapılan bütün projelere destek versin gerisi çok kolay gelecektir. İnsanlarımız çok küçük şeyler ile mutlu olan insanlardır. Çok doğal insanlarımız var gençlerimiz de öyledir. Şu kahvehane kültürlerinin yerine, şu okey kahvesi kültürünün yerine artık sosyal aktiviteler, eğitim kampları yönetici gençlik almalı bu bizim hayalimizdi tabi olmadı inşallah yeni döneme nasip olur.


Bu büyüklerimiz aslında yerel de başlar, yereldeki Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Valimiz, ilgili Kurum Müdürlerimiz yani bununlar birlikte top yekun bir çalışma olmalı. Sadece İktidar değil, ana muhalefet, muhalefet yöneticilerinin söz sahibi olduğu tüm görüşlerden gençliğin olduğu devletin birliğini ve bütünlüğünü esas alan tüm görüşlerin içerisinde olduğu bir yönetim oluşmalı aslında tabi bunu bir siyasi parti çatısı altında yaparsa bizde netice de bir siyasi partide Gençlik Kolları Başkanlığı yaptık. Toplumun sadece bir kısmına hitap etmiş oluruz. Ama alternatif teşkilatlar mesela Belediye bünyesinde bir gençlik meclisinin oluşması, Valilik bünyesinde bir gençlik meclisinin oluşması bir Kent Konseyinde gençlik meclisinin oluşması bu meclise her mahalleden her sokakta gençlerin yer laması sahadaki sorunların bire bir masaya yatırılıp çözüme kavuşturulması bu bizim için çok iyi olur. Aslında tek sorun da budur. Şimdi Ankara’da bakınca ümit varız, insanlarımız ama aslında beklediğimiz gibi görünmüyor. Daha iyi görmek istiyoruz çünkü yaklaşık 3 yıldır oradan ayrıldım bıraktığım günden bugüne neler değişti diye çizersek pek bir şey göremiyorum. Keşke değişseydi keşke daha iyi yerlere ulaşsaydı. Topyekun bir çalışma his ediliyor ve görebiliyorum ama gençlerin olmadığı hiçbir çalışmada çok da verim alamayız ve çok da iyi bir durumda değiliz çünkü bütün resmi verilerde ya sonda beşteyiz ya da son da ondayız gönül ister diki biraz daha önde olalım. Bunun içinde sadece bir kişinin ya da birilerinin bir birine küsmesi, ayrılması birbirlerini saymaması, saygı duymaması gibi tabi bu tür durumlar iyi değil. Memleketimizin en temel sorunlarından biri inşallah düzelir.’diye konuştu.
AdminAdmin