Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 04-10-2018 11:49   Güncelleme : 04-10-2018 11:49

Ankara’da Ağrı Rüzgarı Esti

Bilindiği gibi hafta sonunda Ahmed-i Hani Kültür Sanat Turizm Festivali vardı. Güzel geçen festivalle birlikte Ağrı gündeme gelmişti. Hemen akabinde Salı günü ise Ağrı adeta Türkiye’nin gündemine oturdu.

Ankara’da Ağrı Rüzgarı Esti
Bilindiği gibi hafta sonunda Ahmed-i Hani Kültür Sanat Turizm Festivali vardı. Güzel geçen festivalle birlikte Ağrı gündeme gelmişti. Hemen akabinde Salı günü ise Ağrı adeta Türkiye’nin gündemine oturdu.


Ağrı’nın başarılı ve dinamik siyasetçisi Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı’nın aile büyüklerinden ve STK’larından oluşan seksen kişilik bir kafileyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile bir araya getirdi.


Kafilenin gidişi, gelişi, verilen önem, bunların hepsi başlı başına bir köşe yazısı halinde yazılmalı. Onun için biz görüşme detaylarından ziyade bu yazıda organizasyonu ele almak istedik.
Şunu belirtmekte yarar var. Ağrı’dan giden STK Başkanlarının Ziraat, Ticaret ve Esnaf, Şoför odaları, Arıcılar Birliği, Daskef ve ASKF gibi yapıları federasyon şeklinde örgütlenmiş sivil örgütlerdi. Bunun yanı sıra Ağrı’nın çok önemli aile büyükleri kafilede yer alan isimlerdi.


Çelebi, Ak Parti Grup toplantısına kafileyi yetiştirmek için THY yetkilileri ile görüşerek saat 15:00’de olan Ankara uçağını sabah 08:00’a aldırmış. Bu büyük hamlenin yanı sıra VİP salonlarından biniş ve inişler yapıldı.
Sosyal medyada en çok sorulan soru, uçak ücretlerinin kimin tarafından ödendiğiydi. Onu belirtmekte yarar var. Kafiledeki herkes için toplu rezervasyon yapıldı, ancak biletleme ücretleri katılımcılar tarafından ödendi.
Havaalanı ile TBMM arasındaki transferler, Ekrem Çelebi tarafından organize edilmişti. Belki de TBMM tarihinde ilk kez Ayrancı Kapıdan bir heyet içeri alındı. Heyet önce grup toplantısında kendisine ayrılan yere oturdu. Grup sonrasında Mecliste Çelebi tarafından oluşturulmuş bir kabul salonunda misafirler kısa bir beklemeye alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında, toplantı sonrasında partisinin ilçe başkanları ile görüşeceğini naklen yayınlarla tüm dünyaya duyurması, grupta Erdoğan ile görüşmek mümkün değil havası yaratmıştı.


Ancak, Erdoğan, Ekrem Çelebi’yi ve onun nezdinde tüm Ağrılıları önemsediğini bir kez daha gösterdi. TBMM tarihinde ender bir mini il toplantısı gerçekleştirildi. Erdoğan’ın yoğun temposu ve programına rağmen bir saatlik görüşme yapması, onun Ağrı’ya olan sevgisi ve Ağrı’yı ne kadar önemsediğini bir kez daha gösterdi. Bu toplantının detaylarını bir sonraki yazıda uzun uzadıya işlemeye çalışacağım.
Çelebi Ağrı’nın hediyeleri konusunda da ince düşünmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İpek halı ile örülmüş İshak Paşa Sarayı siluetli halı, tamamı el işçiliği ile özene bezen yapılmış, İshak Paşa Sarayı maketi, ve Ağrı’nın en doğal ürünü olan yayla balını hediye etti.


Ardından öğle yemeği TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile yenildi. Burada da ortak nokta yine Ağrı oldu. Binali beyin Ağrılılara olan mesajlarınıda sonraki yazılarda aktarmaya çalışacağım.


Ziyaret sonrasında Çelebi tarafından herkes için hazırlanmış olan hediyeler takdim edildi. Bu ziyaret şunu bir kez daha gösterdi. Ağrı’nın gerçek sahipleri Ağrılılardır. Ama Ağrılıları harekete geçirmek için ise bir lidere ihtiyaç vardı. Bugüne kadar kendi bağrından lider çıkarmakta zorlanan Ağrı, yeni liderini buldu gibi. Çelebi’nin gönüllere dokunuşu, çalışkanlığı bu konudaki en büyük avantajı.



Son sözüm özellikle sosyal medyadan bu ziyaretin altına yorum yapan arkadaşlara.

Hiç kimse bu aile büyüklerini bir kenara atamaz.

Bu insanlar bizim değerlerimiz. Siyasi düşünceniz ne olursa olsun, kendi değerlerimizi eleştirirken dikkat etmemiz gerekir.

Ziyarete gidemeyen kişiler için zaten Çelebi’nin söylemine göre ikinci üçüncü ziyaretler yapılacak. Onlarında kırılmalarına gerek yok.


Sonraki yazıda görüşmek dileğiyle;
 
AdminAdmin