HDP ve DBP Ağrı il örgütü Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan katliama ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Son günlerde Şırnak’ın Cizre içinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte yaşanan katliama ilişkin DBP ve HDP Ağrı il örgütü basın toplantısı düzenledi. DBP Ağrı il binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Ağrı milletvekili Berdan Öztür, Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı belediyesi eş başkanı Mukaddes Kubilay ve DBP Ağrı ile eş başkanı Necmettin Efe ve DBP ve HDP yöneticileri katıldı.
Basın toplantısında konuşan DBP Ağrı il eş başkanı Necmettin Efe, Cizre’nin AKP polisin ablukasında olduğunu ve çok ağır bir düşman hukuku ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Efe, “ Şu an Cizre’de uygulanan ne sıkıyönetim ne de olağanüstü hal ile açıklanabilecek bir durumdur. Cizre’de hasta ve yaralananların tedavisi edilmiyor. Öldürülen çokçukların cenazeleri alınmıyor. Ve cenazeler derin dondurucu da bekletiliyor. AKP şu an Cizre’de cenazelerin defin edilemesene bile müsaade etmeyen insanlık dışı uygulamalar yapmaktadır” dedi.
‘Biz hiçbir zaman AKP’nin uyguladığı savaş dayatmalarına teslim olmayacağız’
Konuşmasının devamında savaşın yoğun bir şekilde devam ettiğini ve savaşın sadece sarayın savaşı olduğunu belirten Efe, “ bu temelde bölgede yaşanan baskı uygulamaları ve hukuksuzluğun derhal son bulması, savaşın sona erdirilmesi için sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin derhal kaldırılması çağrısında bulunuyoruz. Biz hiçbir zaman AKP’nin uyguladığı savaş dayatmalarına teslim olmayacağız. Barış irade ve kararlığımızdan santim taviz vermeyeceğimizi halkımızın ve kamuoyunun bilgisine önemle sunuyoruz” diye konuştu.



















