SİYASET
Giriş Tarihi : 05-11-2018 12:02   Güncelleme : 05-11-2018 12:02

E-Temayülün Ağrı İçin Handikapları

AK Parti, yeniliklerin partisi olmaya devam ediyor. Dünya’da ilk defa uygulanacak bir sistem ile yerel seçimlerde ki Belediye Başkan aday Adayları için E-Temayül yoklaması yapılacak.

E-Temayülün Ağrı İçin Handikapları

AK Parti, yeniliklerin partisi olmaya devam ediyor. Dünya’da ilk defa uygulanacak bir sistem ile yerel seçimlerde ki Belediye Başkan aday Adayları için E-Temayül yoklaması yapılacak.

 Peki bu temayül nasıl olacak?

 Bu temayüle adaylar veya parti teşkilatları müdahale edebilecek mi?

 Temayül yoklaması sadece teşkilatlara mı yapılacak?


Gelelim bu sorunların cevabına.


AK Parti’nin almış olduğu bu karar çok isabetli bir karar. Çünkü sonuçlar anında Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görünüp yorumlanabilecek. Erdoğan, hiçbir aracı kullanmadan doğrudan temayül yoklaması sonuçlarını izleme fırsatı bulacak. Böylelikle parti içerisinde Erdoğan’ı yanıltacak bir girişim olmayacağı düşünülüyor. AK Parti gibi bir partinin sistemin güvenliği içinde gereken tedbiri alacağına yönelik kuşku olamaz.



E-Temayül yoklaması, belirlenen günde 10:00 ile 16:00 aralığında yapılacak. Temayül yoklamasında Ağrı gibi illerde belirli handikaplar var. Bu handikaplar sadece Ağrı değil, küçük illerin tamamında yaşanacak.


Temayül yoklamasında bir koordinatör, genel merkez gençlik kollarından 10 genç ile bu sorun çok rahat çözülebilir. Her salonda 20 bilgisayar, kimin kime oy kullanacağı belli olmayacak şekilde planlanabilir. Yada salona girenlere whatshapp mesajı ile ilgili bağlantı gönderilip oyunu kullanması sağlanabilir.


Eğer ki teşkilatlar bu temayül yoklamasında görevli olursa, bu yoklamanın hiçbir kıymeti harbiyesi kalmaz. Çünkü bilgisayar kullanmayı bilmeyen partililerin olduğu bölgelerde ikili adam markajı ile bu temayül yoklamaları, doğruluk oranı en düşük olan yoklama olur.


Perde arkasında yapılan yoklamalarda bile bir çok şaibeye şahitken, bire bir adam markajı ile yapılacak olan e-yoklama şaibe had safhaya varır. Yerel teşkilatların hiçbir suretle bu sisteme müdahale etmemesi, çalışmasında yer almaması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, temayül yoklamasının STK’lar’a yapılmasıda demokrasi açısından uygun, sonuçları açısından ise daha belirleyici bir sonuç çıkarır.


Hatta Ak Parti Genel Merkezine birde tavsiyemiz var. Gelin STK ve Parti teşkilatlarından oy alamayan aday adaylarının yüzde otuzunu ön eleme olarak eleyin ve mülakatlara çağırmayın. Bu şekilde topu seçmene atarak partiye olan küskünlükleri engelleyebilirsiniz. 
AdminAdmin