Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 30-10-2020 12:05   Güncelleme : 30-10-2020 12:05

Hayati Aydemir: Bakkallar Mahallenin Faizsiz Bankasıdır

Hayati Aydemir: Bakkallar Mahallenin Faizsiz Bankasıdır

Hayati Aydemir: Bakkallar Mahallenin Faizsiz Bankasıdır
Pandemi sürecinde Mahalle Bakkalarının öneminin ortaya çıktığını söyleyen Ağrı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayati Aydemir, ‘Mahalle Bakkalları kültürümüzdür ve geleneğimizdir.’dedi.

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için mahalle bakkallarının önemli olduğunu vurgulayan Ağrı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayati Aydemir,’"Kovid-19'dan dolayı piyasada nakit sıkışıklığının yaşandığı bugünlerde bakkallarımızın büyük bir sosyal dayanışma örneği olan veresiye defterleri işlemeye devam ediyor. Geçmişte olduğu gibi bakkallarımız ticari işletme olmasının yanı sıra mahallenin faizsiz bankası ve güvenliğidir. Nakit parası olmayan, kredi kartlarını dolduran vatandaşlarımızın imdadına yine bakkal amcalarımız koşmakta. Zincir marketler yüzünden gün geçtikçe kan kaybeden bakkal esnafımız basit bir önlem sayesinde bu süreçte yeniden canlandırılmalı. İmkânı olmayan vatandaşlarımız da veresiye defteri sayesinde ihtiyaçlarını rahatça giderebilmeli.
"dedi

Mahalleyle daha iç içe olmaları da süpermarketlerde teklif edilmesi mümkün olmayan veresiye defteri uygulamasının yeniden yaygınlaşmasına ve defterin kabarmasına da yol açmış durumda diyen Aydemir, sözlerine şöyle devam etti, ’Nakit sıkıntısı çeken birçok insan kimi mahallelerde bakkallara olan borcunu veresiye defterine yazdırıyor. Mahalle bakkalları desteklensin ve bu çok önemlidir. Mahalle bakkalı kültürümüzdür, geleneğimizdir. Pandemi süreci de bunu çok güzel bir şekilde gösterdi ki mahalle bakkalı vazgeçilmezimizdir. Memur, işçi ve mahalle sakini için vazgeçilmezdir. Maaşın yatmaz bakkaldan alırsın, paran yoktur bakkaldan alırsın, şehir dışındasın ailen bakkaldan her zaman alışverişini yapar. Böyle olunca da vatandaşta artık mahalle bakkalına sahip çıkmalıdır. Çünkü mahalle bakkalı mahallenin ve vatandaşın bir parçasıdır. ‘ 
AdminAdmin