GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2017 19:52   Güncelleme : 06-02-2017 19:52

İl Tarım Müdürlüğü Çalışmalarını Anlattı

Ağrı İl Tarım Müdürlüğü sahada yaptıkları çalışmaları basınla paylaştı

İl Tarım Müdürlüğü Çalışmalarını Anlattı
 Sahada ki çalışmalarını basın bülteni olarak basınla paylaşan kurum açıklamalarında şu ifadelere yer verdi ;
''Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden oluşan komisyon tarafından 33 okul kantini ve yemekhanesi denetledi. Denetimlerde eksiklik görülen 9 okula eksikliklerin giderilmesi için süre verildi.

İşyeri temizliği başta olmak üzere kantinlerde özellikle satılmaması gereken gıda maddelerinin denetimi, çalışanların iş gömleği ve personel hijyeni, ürünlerin son kullanma tarihleri denetlendi. Ayrıca okul idarelerinin ve okul aile birliklerinin herhangi bir olumsuzlukta Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne, Alo Gıda 174 hattına bilgi vermeleri istendi.

Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan ENGİN; Kantin işletmecilerinin kantinde satılan ürünlerin hazırlık aşamasında malzemelere, kullanım şekline ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen kurallarına uyması gerektiğini, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulanacağını belirtti. Ayrıca öğrencilerimizin, hijyen koşulları sağlanmış, gıda güvenliği açısından risk taşımayan ürünleri almaları için eğitim ve öğretim sezonunda denetimlerin devam edeceğini söyledi.
   Yine Ağrı İl Tarım Müdürlüğü tarafından Köylerde çiftçilere yönelik yapılan çalışmalarınıda ''İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Eğitim Programı olumsuz hava şartlarına rağmen İl, İlçe ve Köylerde teknik personel tarafından yapılan çalışmalar ile devam ediyor.

Kurumumuz Şube Müdürleri ve teknik personeli tarafından bütün çiftçi ve üreticilere, köy okulları, köy kahvehaneleri, çiftçilerimizin hanelerinde ve köy camilerinde eğitimler ve bilgilendirmeler yapılmaya devam edilmektedir.

İl Müdürlüğümüze bağlı Şube Müdürlükleri tarafından; İlimiz merkeze bağlı Yukarı Küpkıran, Eliaçık, Ahmetbey, Murathan, Ozanlar, Kumlugeçit, Bezirhane, Taştekne, Aşağı Kent, Orta Kent, Başkent Köyleri; Doğubeyazıt İlçesi Telçeker Köyü, Köyü ve Hamur İlçesisine bağlı Adımova köyü çiftçilerine eğitim verildi. Yapılan eğitimlerde; Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından Yukarı Küpkıran Köyü çiftçilerine 2017 yılında Bitkisel üretim ve hayvansal üretim konularında verilecek olan desteklemeler ile 2017 yılı TARSİM uygulamaları hakkında eğitim verildi. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından; Eliaçık ve Taştekne köyü Çiftçilerine Organik tarım, toprak işlem, toprak analizi ve desteklemeler ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü personeli tarafından; İl ve İlçe merkezlerine bağlı birçok köyde; toplulaştırma, sulama projeleri, tarımsal kaynaklı Nitrat kirliliğine karşı suların korunması konulu eğitimler verildi. Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü Personeli tarfından; Doğubeyazıt İlçesine bağlı köylerde; Kooperatifçilik ile ilgili genel bilgi ve borç yapılandırmaları, bireysel sulama sistemleri, ve %50 hibeli desteklemeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından; Aşağı kent, Ortakent ve Başkent köylerinde hayvan hastalıkları, aşılama, küpeleme ve bu aşamalarda karşılaşılabilecek sorunlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yapılan eğitim programları ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ENGİN; 2017 yılının kış sezonunda eğitim seferberliği ilan ettiklerini, bütün şubelerimizin konularıyla ilgili olarak merkeze bağlı 106 köyde eğitim hizmeti vereceğini, bu eğitimlerin yeri geldiğinde köy okulu, yeri geldiğinde taziye evleri ve yeri geldiğinde, camiler olacağını belirtti.'' şeklinde ifade ettiler

AdminAdmin