Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 24-01-2020 19:30   Güncelleme : 24-01-2020 19:30

Mahkeme Dışarı Aktarılan Para'ya Dur Dedi

Geçtiğimiz aylarda sosyal medyanın gündeminde olan ve uzun süre gündemi meşgul eden Ağrı Belediyesinin ihaleleri mahkemelerce mercek altına alındı. 17 Milyonluk araç kiralama ihalesi, mahkemece usulsüz olduğu gerekçesi ile iptal edildi.

Mahkeme Dışarı Aktarılan Para'ya Dur Dedi
Geldiği günden beri adı yolsuzluk ve usulsüzlükler ile anılan Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Tunç’un bütün ihalelerde imzası olması düşündürücü.

Şehirde konuşulan en büyük iddialardan biri ise Ahmet Tun ile Başkan Savcı Sayan’ın seçimden önce ticari ortak olmaları.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın her geçen gün yeni bir haberi bomba gibi gündeme düşüyor.

Sürekli olarak akçeli işlerle adı geçen Savcı Sayan’a bir kötü haberde mahkemelerden geldi.

Gazeteci Taner Söylemez’in özel haberi ile kamuoyuna duyurduğu bilgiler, yolsuzluğun önüne mahkemelerin geçtiğini adeta kanıtladı.

Söylemezin haberine göre Ağrı Belediyesi olağanüstü durumlarda kullanılan bir usuller 17 milyon yani eski para ile 17 trilyonluk araç kiralama ihalesi yaptı. Bu ihaleyi ise Vega Kurumsal Hizmetler A.Ş. isimli Diyarbakır firması aldı. Üstellik 17 milyonluk ihaleye tek başına bu firma davet edildi.

Neydi bu olağanüstü durum?

İhale Kanunu doğal afet, salgın hastalık gibi durumları olağanüstü hal olarak değerlendiriyor. İhalenin yapıldığı Eylül ayında herhangi bir olağanüstü durumun olmadığı ise herkes tarafından biliniyor.

Kamu İhale Kurumu, bu ihaleyi bizzat iptal edilmesine hükmetti. Ağrı Belediyesinin kasasından haksız yere Diyarbakır firmasına ödenecek olan 17 milyon kurtarılmış oldu. Şimdi diğer ihaleler mercek altında? Şimdi ne olacak? Ağrı Belediyesi aynı tas aynı hamam şeklinde mi idare edilecek?



Taner Söylemez’in gündeme taşıdığı haber şöyle;

Savcı Sayan'ın Ağrı Belediye Başkanı seçimlerinin ardından Kamu İhale Kanununa muhalefet eden uygulamaları uzun süredir sosyal medyada vatandaşlar tarafından paylaşılarak gündem oluşturuyordu.

Olağan üstü durumlarda uygulanması gereken davet usulü pazarlık ihale yöntemi ile ihalelerde usulsüzlük yaptığı tespit edilen Ağrı Belediyesi Araç Kiralama işi mahkeme tarafından iptal edildi.

2019/451951 İhale Kayıt Numaralı Araç Kiralama İhalesi 20.09.2019 tarihinde gerçekleşmişti. Kamu ihale kanununa muhalefet ederek rekabet ortamını engelleyen ve bu sebeple usulsüz yapılan ihale 17.950.200, Türk Lirası karşılığında tek katılımcı olan ortak girişim dosyasına peşkeş çekilmişti.

30 Eylül tarihinde Vega Kurumsal Hizmetler A.Ş ile Arslancan Kurumsal Hizmetler Ltd.Şti ortak girişimi ile Ağrı Belediyesi arasında imzalanan sözleşme 27 Aralık 2019 Cuma günü iptal edildi.

Kamu İhale Kurumu tarafından Mahkeme Kararı ile iptal edildiği ilan edilen ihalenin yeniden ilana çıkması durumunda kullanılacak ihale uygulamasının ne olacağı merakla bekleniyor.

Yine aynı yöntem ve fahiş fiyatla gerçekleştirilen Kimyasal alım ihalesi ve yol kaldırım ihalelerinin akıbetinin ne olacağı da merakla bekleniyor.

Ağrı Belediyesi tarafından K.İ.Kanununa muhalefet ederek usulsüz şekilde gerçekleştirdiği bu sebeple rekabet ortamının engellendiği ve fahiş fiyatlarla yaptığı alımlarla kamuyu zarara uğrattığı diğer alımlara ilişkin bir yaptırım uygulanması beklenirken Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın bu usulsüz alımlara ilişkin açıklama yapması ve tümünü iptal ederek şeffaf yönetim anlayışı gereği açık ihale yolunu seçmesi bu yolla da hakkındaki yolsuzluk iddialarını bertaraf etmesi bekleniyor. 


AdminAdmin