Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 06-11-2015 09:45   Güncelleme : 06-11-2015 09:45

Sakık'a 'Propaganda' Davası

Sırrı Sakık hakkında, Ağrı Valisi Musa Işın'ın cinsiyetçi söylemlerine karşılık twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda "Örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle dava açıldı

Sakık'a 'Propaganda' Davası

Sırrı Sakık hakkında, Ağrı Valisi Musa Işın'ın cinsiyetçi söylemlerine karşılık twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda "Örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle 1 yıl ile 7,5 yıl arasında değişen hapis cezası ile dava açıldı. Ağrı Belediye Eşbaşkanı

Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık hakkında kent valisi Musa Işın'ın basın mensupları ile yaptığı bir toplantıda sarf ettiği cinsiyetçi söylemlere twitter hesabında tepki göstererek yaptığı paylaşımlarında "Örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. 

Sakık'ın twitter hesabında, "Kürtlerin yan yana mücadele ederek bunu çoktan aştığını, namusun onurlu yaşamak olduğunu, sizin de bu halkın bir evladı olduğunuzu hatırlatırım", "Hatırlatırım ama sizde bugün bize 40 yıllık savaşın çirkin söylemini hatırlattınız. Kadın bedeni ile namustan vurmak istiyorsanız", "Ağrı Valisi'nin öncelikle yüzde 99'unun Kürt olduğu bir şehirde valilik yaptığınızı ve yaşınız kadar Kürtlerin bir özgürlük mücadelesi verdiğini" ve "Ağzınızdan hep şer dökülsün, hiç hayır çıkmasın, Kürt ve Türk gençleri ölsün, sizin de çarkınız dönsün" paylaşımlarında bulunmuştu. 

Sakık'ın yaptığı paylaşımlar arasında bulunan "40 yıllık savaş" ve "Kürt Özgürlük Mücadelesi" sözleri hazırlanan iddianamede "Propaganda" gerekçesi gösterildi. İlk duruşması 10 Aralık 2015 tarihinde görülecek olan davada Sakık için 1 ile 7.5 yıl arasında hapis cezası isteniyor. 

 

AdminAdmin