Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 11-03-2020 08:36   Güncelleme : 11-03-2020 08:36

Son 50 Yılda İz Bırakanlara Süleyman Elban'da Dahil Oldu

Son 50 Yılda İz Bırakanlara Süleyman Elban'da Dahil Oldu

Son 50 Yılda İz Bırakanlara Süleyman Elban'da Dahil Oldu
Ağrı Valisi Süleyman Elban yaklaşık İki Buçuk yılı aşkın bir süredir İlimizde Valilik görevinde bulunuyor.

Kendisi ile kişisel olarak olmasa bile özellikle Basın Birliği aracılığı ile yapmış olduğumuz bir takım haberler yüzünden basın noktasında adeta kendimizce bir ambargo uyguladık.

Ağrı eski İl Sağlık Müdürü Ali Bulut’un sırf hemşerisi olduğu için korunuyor olması bizleri de Vali beye karşı farklı bir tutum sergilememize sebebiyet vermişti.

Valilik sürecinin yanında kayyumluk görevi ile birlikte projelerini teker teker gerçekleştiren Süleyman Elban bu projelerle ilgili kamuoyuna ne kadar haber servis ettirdiyse de Basın Birliği sayfalarımızda kendisine yer vermemiştik.

Ancak Atalarımızın bir sözü var ‘’yiğidi de öldür hakkını yeme’’ diye.

Süleyman Elban Valimizin son yaptığı hamleden sonra bu memleket için ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha görebilme fırsatını yakaladık.

Ayakkabıcılar Sitesi projesi ile tekstil kentin bir devamı niteliğinde şu an Ağrı’da yürütülüyor.


Bu haberi görünce manşetlerimizde yazma gereksinimi duyduk.

Çünkü gidişini belki de Bir ay bilemediniz iki ay sonra Çıkacak olan bir kararnameye bağlı olan Süleyman Elban’ın da gitmeden bu tarz çalışmalar yapması kendisinin tam bir Devlet adamı olduğunun bir göstergesi.


Ağrı Musa Işın döneminin kısa süreli hizmetlerinden sonra Süleyman Elban’ın kayyumluğu sürecinde önemli hizmetler aldı ve Süleyman Elban’dan sonra bu hizmetler üzülerek belirtelim ki durma noktasına geldi.

Ağrı’ya Belediye Başkanı seçilen Savcı Sayan maalesef Elban’ın gölgesinde kaldı , zaten her seferinde kendisi de Valimiz gitmesin Valimizden memnunuz diyerek Ağrı Valisi Süleyman Elban’ın yaptığı hizmetleri adeta tasdik etti.

Şimdi bizim son bir yıldır Valiliği ait hizmetleri yazmadığımızı bilen bazı arkadaşlar “ bakın gördünüz mü bizim dediğimize sonunda geldiler” diyebilirler.

Bizim hizmetten yana bir sıkıntımız yok bizim derdimiz Ağrı’nın menfaati dışında çalışan bir Sağlık Müdürünün korunup kullanmasıyla alakalı idi.

Yarın yine aynı durum olsa yine aynı şeyleri yazarız ayrıca ne zaman gideceği belli olmayan ve kararname sürecinde olan bir Valiye Takla atma gibi bir niyetimin olmadığını söyleyebilirim.

Benim ne bir beklentim ne bir hayalim var Vali ve Valilikle alakalı
.

Ancak görünen köy kılavuz istemez Ağrı Valisi Süleyman Elban yaptıkları ile Ağrı’da belki de 50 yıl sonra Lütfi Yeğenoğlu, Kutlu Aktaş gibi anılacak üçüncü bir Vali olma sıfatını şimdiden hak ediyor.

Darısı diğer yerel yöneticilerin başına.
 
AdminAdmin