SİYASET
Giriş Tarihi : 19-11-2018 08:38   Güncelleme : 19-11-2018 08:38

Temayül Sonuçları Açıklanmayacak, Sürpriz İsimler Var

Mahalli İdareler Seçimleri için 5-16 Kasım'da belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti'de tüm Türkiye'de aynı anda yapılan temayül yoklaması saat 16: 22'de sona erdi.

Temayül Sonuçları Açıklanmayacak, Sürpriz İsimler Var
Mahalli İdareler Seçimleri için 5-16 Kasım'da belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti'de tüm Türkiye'de aynı anda yapılan temayül yoklaması saat 16: 22'de sona erdi. Yoklama Ağrı’da 2500 kişilik kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.


31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için tüm partilerin çalışmaları hızla devam ediyor. Hazırlıklar kapsamında belediye başkanlıkları, il genel ve belediye meclisi aday adaylığı sürecini 5 Kasım'da başlatan AK Parti'de belediye başkanlıkları için aday adaylığı süreci 16 Kasım'da son bulmuştu.


Belediye başkanlıkları için 7 ilçeden 755’ teşkilat mensubunun katılımıyla e-temayül yoklaması gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayan yoklama saat 16:22'de sona erdi. Bu yıl ilk defa "e-temayül" yöntemiyle elektronik ortamda gerçekleştirilmesi dolayısıyla yoklama sonuçları kısa süre içerisinde genel başkan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılabilecek.

Temayül yoklamaları kamuoyu ile kesinlikle paylaşılmadan, doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılacak.

Bunun yanı sıra adaylık başvurusu yapmayan ama Teşkilat mensuplarının Temayül yoklamasında isimlerini yazdıkları kişilerde vardı.


Atso Başkanı Saim Alpaslan, Merkez İlçe Başkanı Latif Birgül, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve İl Başkanı Abbas Aydın’ın isimleri de yoklamada yazılan isimler arasındaydı. İlçe teşkilatları ise genel itibari ile son seçenekte kendi ilçe başkanlarını yazdılar.


Temayül alanındaki kulis bilgilerine göre Mehmet Erat, Baran Şengül, Latif Birgül, Muhyettin Erim, Zeynel Abidin Çakır, Servet Arslan ve Hayati Aydemir’in rakiplerine oranla daha iyi oy aldıkları gözlemlendi. Aday adaylarından Halil Özyolcu’nun temayül yoklaması için salonda bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.


AK Parti'de il genel ve belediye meclisi üyelikleri için 3 Aralık 2018 Pazartesi saat 19.00'a kadar başvuru yapılabilecek. 
AdminAdmin