Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 27-03-2016 17:13   Güncelleme : 27-03-2016 17:13

Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmalarının Ağrı Ayağını Gerçekleştirdi

Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmalarının Ağrı ayağını gerçekleştirmek için 26 Mart Cumartesi günü Ankara uçağıyla Ağrıya gelen İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer ÜSTÜN, İstanbul Milletvekili Mehmet METİNER ve Ağrı Milletvekili Cesim GÖKÇE'yi havaalanında İl Başkanı Kemal ATMACA,Merkez İlçe Başkanı,İlçe ve Belde Başkanları karşıladılar.Çok sayıda partili ve vatandaşında katıldığı karşılaşmanın ardından Ak Parti il binasına geçen heyet burada partililere hitaben konuşma yaptılar.

Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmalarının Ağrı Ayağını Gerçekleştirdi
 Ak Parti İl Başkanı Kemal ATMACA açılış konuşmasında "2014 yerel seçimlerinin ardından 7 Haziran genel seçimlerinde de kan kaybının sürdüğü Ak Partide 1Kasım seçimlerinde yeni teşkilat dinamizmi ile bir nebzede olsa bunun önüne geçtikleri ve bunun neticesi olarak Cesim Gökçe’yi Meclise taşıdıklarını" ifade etti. Atmaca:"Seçim sonrası genel merkez düzeyinde ilk kez misafir ağırladıkları için mutlu olduklarını da" dile getirdi.

Atmacanın ardından söz alan Ağrı Milletvekili Cesim Gökçede konuşmasında Hdp'yi işaret ederek :" 7 Haziran'da başarı elde ettiler bizde çıkardığımız derslerle 1 Kasım'da 2002 ruhunu yeniden canlandırdık ve 7 Haziranın kötü gidişini durdurduk.Bölge illerde yaşanan sorunların Ağrı'da yaşanmamasını temenni ediyorum"dedi. Gökçe Kasım seçim beyannamesindeki vaatlerinin yüzde yüzünü hayata geçirdiklerini belirtti.

 

Sen Zalim Dehak’sın Nevruz Kutlayamazsın

 Konuşmasına "Türk,Kürt,Alevi,Sünni hep birlikte Türkiyeyiz.Bu devlet sadece Türklerin devleri değildir" diye başlayan Metiner:"Devlet kendi Türkünü yaratmak için zulüm yaptı.Şimdi aynı anlayışın Kürt versiyonu ile karşı karşıyayız.Kendinden olmayana zulmeden ve öldüren bir örgüt parti var karşımızda. Biz makul Türk’lerle bu ceberrut devletin yüreklerimize korku salarak bize diz çöktüremeyeceğini gösterdik,herkesi kendimizden gördük kimseyi ötelemedik ve Ankara’daki vesayete son verdik.

Şimdi de kendini Kava’nın çocuğu olarak tanıtıp Nevruz kutlayanların nasıl Zalim Dehak'a dönüştüğünü izliyoruz ve soruyoruz ortak vatanda yaşamak varken kan dökmek neden? Esad'ın paramiriter yapısı olacaksın,eli kanlı Esadla işbirliği yapacaksın.O değilmiydi kendi topraklarında Kürtlere kimliği çok gören. Sen Ankara da siyaset yapacaksın ama burada başkasının siyaset yapmasına müsaade etmeyeceksin .Sen Dehak’sın Kava değilsin,sen mazlumların bayramı Nevruzu kutlayamazsın,dedi. Konuşmasında;"Terörle mücadelenin özgürleştirme mücadelesi"olduğuna değinen Metiner;"Bırakın silahlarınızı anyayıda konyayıda görelim.Silahlı vesayet özfaşizmdir,özyönetim değil.Ağrı dün nasıl kalemizse bundan sonrada kalemiz olarak kalacaktır" diyerek konuşmasını tamamladı

 

Ödenekler Yola ,Asfalta mı, Dağa,Teröre mi Gidiyor?

 Toplantının son konuşmasını yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ;"78 milyon kardeşimizin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamasının mücadelesini veriyoruz.Bu kardeşliğimizi bozmaya kandırılmış gençler eliyle aramıza hendek koymaya,çukur kazmaya çalıştılar.Biz 7 Haziran ve 2014 Mart'ını kaza olarak görüyor ve şimdi Ağrılılardan gönderilen ödeneklerin yola,suya,asfalta mı yoksa dağa,teröre mi gidiyor olduğunu gözlemlemelerini ve not almalarını istiyoruz.2019'a az kaldı bunları not alın.

Bir karşılaşmamızda Kemal Burkay’dan dinlemiştim bunların gerçek yüzünü. Burkay Norveçte,İsveçte 15 yıl çelik yelekle gezdim Pkk'dan korkarak,Pkk'dan kaçarak gezdim benim arkadaşlarımı katlettiler bizleri de katladeceklerdi diyordu"dedi. Üstün; Genel Merkez'in 15 günde ,ayda bir ziyaret edeceğini de ekleyerek sözlerini noktaladı.Heyet daha sonra esnaf ziyareti gerçekeştirdi.

Esnaf ziyaretinin ardından Stk larla 3 başlık altında Cenas Otel de bir toplantı düzenlendi.Toplantıya Ağrı Eski Milletvekili Ekrem Çelebi’de katıldı.Stk’ların gündeme ilişkin değerlendirmelerini de not alan heyet misafirlerini kapıda yolcu ederek otelden ayrıldı.






















AdminAdmin