Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 14-10-2023 13:46   Güncelleme : 14-10-2023 13:52

Yerlikaya duyurdu! Ağrı YSP Milletvekilinin aracında iki terörist yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ve 1 BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs yakalanarak tutuklandı."

Yerlikaya duyurdu! Ağrı YSP Milletvekilinin aracında iki terörist yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan 1️ bölücü terör örgütü (BTÖ) üyesi ve örgüte katılacağı değerlendirilen 1 şüphelinin yakalandığını, iki kişinin de Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. ve şoförü tarafından getirildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyon kapsamında, sınır ötesine kaçmaya çalışan 1️ BTÖ üyesi terörist ve örgüte katılacağı değerlendirilen 1 terör bağlantılı kayıp şüphelinin yakalanarak, tutuklandığını bildirdi.

Yerlikaya, BTÖ’nün kırsal kadrosuna katılım yapacağı değerlendirilen her iki şüphelinin de kimlikleri ve iş birlikçilerinin tespit edildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, BTÖ mensubu terörist Hazal Karabey ve örgüte katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı R.T.'nin, Plaka Tanıma Sistemi kayıtları ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarında yapılan kontrollerde, HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. adına tahsisli araçla Ağrı'ya getirildiklerinin belirlendiğini bildirdi.
 
AdminAdmin