Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 01-11-2019 09:59   Güncelleme : 01-11-2019 09:59

Yılmaz Daş Yazdı ; Üniversitedeki Ağrılılar

Ajans 04 ve Ağrı ve Gerçekler İmtiyaz sahibi Yılmaz Daş Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut ve Üniversitedeki Ağrılıları Kaleme Aldı.

Yılmaz Daş Yazdı ; Üniversitedeki Ağrılılar
İlk temeli 1977 yılında Eğitim Enstitüsü adıyla Kurulan daha sonra 1992’deEğitim Fakültesi Unvanını alarak Kazım Karabekir Fakültesi’ne bağlanan, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi’ne bağlanarak adını Ağrı Eğitim Fakültesi olarak değiştiren bir yapı vardı.



Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve iş adamımız Sayın İbrahim Çeçen’in katkıları ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2008 yılında kurularak hayata geçti



Herkesin üniversiteden beklentisi yüksekti akademisyenler Ağrılı olacak üniversitede çalışanlar Ağrlı olacak ve üniversite halk ile bütünleşerek Ağrı’ya katma değer sağlayacaktı



Gazeteci olarak hep üniversiteyi bir bacasız fabrikaya benzetmiştik





Bacasız fabrika ilk öğrencisini aldığı zaman yazdığımız destekleyici haberlerle gelişimini kamuoyuna paylaşmıştık



Ama işler herkesin beklediği gibi gitmiyordu dönemin rektörü bütün ihaleleri Erzurum ilinden alıyor Ağrı iline gelmesi beklenen sermaye ve canlı para akışı Erzurum iline gidiyordu.



Rektör yardımcıları idari personeller ve akademisyenler tamamen Erzurumlu olarak belirleniyordu.



Erzurum lobisi o kadar ağırdı ki alınan güvenlikçi personel bile Erzurum’dan alınıyordu.



Hatta bir ara dönemin rektörü iş o kadar ciddiye aldı ki pet suyu bile Erzurum’dan getirecek kadar Erzurum milliyetçiliğini Ağrı üzerinde uygulamaya çalışıyordu.



2017 yılında Ağrı’ya atanan rektör Abdülhalik Karabulut makamına oturur oturmaz 1 saat içinde ilk iki imzasını attı



İki imza olarak rektör yardımcısı olması ile ilgiliydi. Yusuf Çetin ve Faruk Kaya uzun yıllar boyunca Ağrılılar hakkındaki mücadelelerini kazanmış Rektör Abdülhalik Karabulut ise geldiği ilk gün adeta iadeyi itibar yaptı.



Zaman geçti Abdülhalik Karabulut’un da nasıl davranacağı konusunda beklentiye girildi. Danışmanını Ağrılı İbrahim Özgül olarak belirleyen Karabulut Ağrılılara olan güveni ile üniversitede çalışmaya başladı.



Sonrasında ne mi oldu Ağrılar belki zamanında akademik kadro için çalışamamış olsa da idari kadrolara birer birer yerleştirilmeye başlandı.



Üniversitenin idari kadrolarından olan Daire Başkanları eski rektör döneminde Ağrılı değilken Karabulut döneminde tüm idari kadrolar Ağrılar tarafından yönetilmeye başlandı.



Geçtiğimiz aylarda öğrenci işleri daire Başkanlığı’na Ömer Yıldız, Sağlık Kültür Eğitim Daire Başkanlığı’na Fatih Karaoğlan, Yapı İşleri Daire Başkanlığı’na Nimet Terkir, Bilgi işlem Daire Başkanlığı’na Ömer Okucu ve En son olarak ise İdari ve Mali işler Daire Başkanlığı’na ise Cengiz Yıldırım atandı.



Karabulut’un Ağrılılara güvenmesi sonucunda gerçekleşen bu atamalar sonrasında üniversite en azından idari anlamda Ağrılı kimliğini yansıtmaya başladı. 



Üniversitede yapılan değişim ve dönüşümün yanı sıra akademik ve bilimsel çalışmaları Urap sıralamasına dair görüşlerimi sonraki yazılarımda sizlere aktarmaya çalışacağım.



Ama Erzurumlu Karabulut’a teşekkür etmeden geçmeyeceğim.



Sayın Rektörüm yıllardır Erzurumluların tekeline girmiş olan Ağrılılara sahip çıkmanız ekmeğini yediniz suyunu içtiniz Ağrı’da Ağrılara güvenerek idari kadrolarınızı oluşturduğunuz için size teşekkür ediyorum. 
AdminAdmin