Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 12-10-2020 09:28   Güncelleme : 12-10-2020 09:28

Yılmaz Daş Yazdı:Rektör Doğubayazıta Dokundu Rekor Geldi

Yılmaz Daş Yazdı:Rektör Doğubayazıta Dokundu Rekor Geldi

Yılmaz Daş Yazdı:Rektör Doğubayazıta Dokundu Rekor Geldi
Ağrı Basın Birliği Genel Sekreteri Yılmaz Daş, İbrahim çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’u ve Doğubayazıt Ahmed-*i Hani Meslek Yüksek Okulunu kaleme aldı.

Ağrı gibi gelişmekte olan illerde ÜNİVERSİTELER bacasız fabrika olarak da adlandırılmaktadırlar.

Bacasız fabrika deyiminden de anlaşılacağı üzere, üniversiteler bulundukları ŞEHİRLERE ekonomik canlılık ve gelişme getirmektedirler.

Ağrı’da kurulan İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ, kurulduğu günden beri şehirde bacasız fabrika olmuş, ekonomik canlılık ve gelişme getirmiş ve getirmeye de devam edeceğe benziyor.

En büyük ilçemiz olan DOĞUBAYAZIT’ta hayırsever iş adamımız tarafından kurulan Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu bir türlü ilçede bacasız fabrika özeliğini alamıyordu.

2015 yılında Ağrı’nın gururlarından biri olan İş İnsanı Abdulbari Gozal tarafından yapılan Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu, açılan bölümler ile bir türlü istenilen öğrenci kapasitesine KAVUŞAMIYORDU.

Hatta son olarak, ilçede bulunan ve Türkiye’nin ikinci en büyük sınır kapısı olan Gürbulak Sınır Kapısı ve bölge ticaretine katkı için kalifiye eleman sağlamak amacı ile açılan DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ de istenilen ilgiyi görmeyince kapanma noktasına geldi.

İlçede 1000’e yakın Gümrük firması olmasına rağmen, bu bölümü bir tane bile DOĞUBAYAZIT’lı genç tercih etmeyince, bu bölüm de diğer bölümler gibi kapanma noktasına geldi.

İlçenin kaderi değişmelidir diyen REKTÖR KARABULUT, hayırsever iş adamı tarafından yapılan bu şaheserin artık gençler ile buluşma zamanının geldiğinin farkındaydı.

Yüksek okul artık Beyazıt’a bir katkı sunmalı, ilçeye katma değer KAZANMALIYDI.

Ama Türkiye’li, Ağrı’lı ve hatta Doğubayazıtlı gençler bile bu yüksekokulu görmüyor ve TERCİH ETMİYORDU.

Bu yüzden işlerinin zor olduğunu fark eden Rektör ve ekibi, dahiyane bir fikir ve bir öneri ile ilçeyi tercih edilecek bölümler açarak BACASIZ FABRİKANIN ilçeye katkılarını göstermeliydiler.

Ülkenin her tarafından gençler Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek okulunu tercih etmeli ve DOĞUBAYAZIT’a gelmeli ve istenileni başarmak için son kozlarını oynandılar.

DOĞUBAYAZIT’a Çocuk Gelişimi, Aşçılık, İlk ve Acil Yardım ve Yap Denetim bölümlerini açma kararı verdiler.

YKS ve ek yerleştirme sonuçlarından sonra Ahmed-i Hani meslek Yüksek okulu yüzde 97’lik doluluk oranına KAVUŞTU.

Bugün itibari ile yüksekokul’da Çocuk gelişimi %100, Aşçılık Bölümü %100, İlk ve Acil Yardım %100 ve Yapı Denetim %75 doluluk oranı ile REKOR KIRDI.

Geçen yıl doluluk oranı yüzde 28 olan Ahmed-i Hani MESLEK YÜKSEK OKULU bu yıl yüzde 97’lik doluluk oranına ulaşarak rekor kırdı.

İlçede açılan bölümler tercih edilmeyince, Öğrenci gelmeyince, Rektör Karabulut, ilçe için son şansını iyi kullanarak revaçta olan bölümleri açtı ve yüzde yüzlük doluluk oranına ULAŞMASINI sağladı.

Artık Ahmed-i Hani meslek Yüksek Okulu’nda 500’e yakın öğrenci eğitim görecek, ilçede ekonomik canlılık ve gelişme boy GÖSTERECEK.

Ancak İlçenin şimdi BAŞKA bir sorunu var. Bu öğrencilerin kalacağı yurt yok,

Öğrenciler şimdi Doğubayazıtta barınma sorunu ile karşı karşıya GELECEKLER.

Bu yüzden Kredi Yurtlar Kurumunun en kısa sürede İLÇEMİZDE yurt ve yurtlar yapması lazım.

Doğubayazıt’lı siyasetçiler, STK’lar, iş adamları, esnaflar ve herkes bir araya gelmeli bu sorunun derhal çözüme kavuşması için katkı SUNMALIDIRLAR.

KARABULUT, Doğubayazıt üzerinde gezinen kara bulutları dağıttı. Sırada güneşli günlere pencere açmak var. 
AdminAdmin