Ağrı Belediyesinden Kayyım Protestosu

Ağrı Belediyesi, DBP’li belediyelere kayyım atamalarını ve büyükşehir belediyelerinde müfettişlerin keyfi denetimlerini protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ağrı Haberleri - 03-10-2016 20:54

Ağrı Belediyesinden Kayyım Protestosu
 Ağrı  Belediyesi, DBP’li belediyelere kayyım atamalarını ve büyükşehir belediyelerinde müfettişlerin keyfi denetimlerini protesto etmek amacıyla belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay ve belediye personeli katıldı.

Basın açıklamasını yapan belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay, kayyımların hukuksuz ve keyfi uygulamalar sonucu atandığını belirterek, “Türkiye’de yasama ve yargı ayaklar altına alınmış durumda. “15 Temmuz’da darbe girişiminin ardından seçimle alamadığı belediyeleri zorla almaya çalışıyorlar. Hizmet eden belediyelere kayyım atayarak ele geçiriyorlar. Bizim belediyemize de aylarca yapılan denetim sonucu hiçbir sorun çıkmadı. Ama şimdi büyükşehir belediyelerine kayyım atamaya hazırlanıyorlar. Bu ülkede demokrasiden, özgürlükten yana olan tüm insanlar mercek altında. Öğretmen, akademisyenlerin çoğu işten atıldı” şeklinde konuştu.

Halkın iradesiyle seçilmiş belediyelerin baskı ve zorla ele geçirilemeyeceğini vurgulayan Kubilay, “Müfettişler gece gündüz belediyelerde orada kol geziyordu. Şimdi birçok belediye işlevsiz durumda. Bazı kaymakamlar bile itiraf ediyor ‘Bu bizim işimiz değil’ diye. Madem baskıyla belediyeleri alacaksınız o zaman seçim yapmayın. Hem belediye çalışanlarımı hemde halkımız kendi emekleri ile kazandıkları belediyeleri atama ile gelen hiç kimseye teslim etmeyecektir” dedi.

AKP’nin Türkiye’yi karanlığa sürüklediğini dile getiren Kubilay,“Müzakere yapmak varken bu ülkeyi karanlığa götürmeyin. Özgür ve halkçı belediyeleri rahat bırakın. Talebimiz demokratik ortamda halkın iradesini temsil etmek” diye konuştu.

 

Neler Söylendi?

Abdullah ucar

Allah belanizi vercek az kaldi 10 yıl önce

Misafir

boş ver taner bunları diyorlarki ülkeyi kaosa götürüryorsunuz ulan bunların yüzünden ülke kan gölü hayırlısı bir seçim gelsede bunları geldikleri gibi göndersek 10 yıl önce
DİĞER HABERLER
ATSO’da Seçim Listesi Tartışması Sona Erdi Güncel Listeler Yayınlandı

ATSO’da Seçim Listesi Tartışması Sona Erdi Güncel Listeler Yayınlandı

25-06-2026 - Ağrı Haberleri

KOSGEB'den Ağrı'daki Yeni İşletmelere Destek Hamlesi

KOSGEB'den Ağrı'daki Yeni İşletmelere Destek Hamlesi

25-06-2026 - Ağrı Haberleri