SAĞLIK
Giriş Tarihi : 19-02-2020 09:24   Güncelleme : 19-02-2020 09:24

Emine Balkis Yazdı; Ata Yadigarı Beyaz Mucize YOĞURT

Emine Balkis Yazdı; Ata Yadigarı Beyaz Mucize YOĞURT

Emine Balkis Yazdı; Ata Yadigarı Beyaz Mucize YOĞURT
Her sofranın olmazsa olmazı, bazı günlerin baş tacı, bazı günlerin kıyıda köşede kalanı; bir kase yoğurt... İşte size faydalarını yıllardır saymakla bitiremediğimiz bu değerli besini tüketmeniz için 4 neden;

1. Kemik ve diş sağlığınızı korur.

Kemiklerden dişlere,dişlerden kaslara kadar vücudumuzun birçok bölgesinde kullanılan kalsiyum mineralinden en zengin kaynaklardan biri yoğurttur. Çocukluk çağında büyüme ve gelişmeyi desteklemek, yaşlılıkta ise kemik ve diş kaybını önlemek için günlük 2 porsiyon yoğurt tüketilmelidir.

2. Zayıflamaya yardımcıdır.

Hem kalori değeri düşük, hem de uzun süre tok tuttuğundan dolayı yoğurt zayıflamada güzel bir alternatiftir. Tabi ki çok yağlı sütlerden yapılan yoğurtlar(koyun sütü gibi) ve yoğurdun kaymağı zayıflamada kullanılmamalıdır.

3. Bağışıklığı destekler.

Içeriğindeki yararlı mikroorganizmalarla hem bağırsak sağlığını olumlu yönde etkilerken hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca içeriğindeki A ve E vitamini bağışıklığı destekler.

4. Kalp sağlığını korur.


Porsiyon miktarını aşmadan tüketilen yoğurt içeriğindeki yüksek potasyum nedeniyle kalp sağlığını koruyucu etki gösterir.

Yapılan çalışmalar dengeli bir diyetle birlikte porsiyonunda tüketilen yoğurdun yağ yakımını desteklediğini,özellikle bel çevresindeki yağlanmayı azaltarak göbek oluşumunu engellediğini göstermiştir.

Atalarımızın uzun yıllar önce keşfettiği bu sağlıklı, geleneksel yiyeceği beslenmenize eklemeyi unutmayın.

Sağlıklı günler diliyorum.

EMİNE BALKİS

BESLENME VE DİYET UZMANI 
AdminAdmin