EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-10-2018 15:07   Güncelleme : 26-10-2018 15:07

Sözleşmeli Öğretmenlere Yeni Düzenlemeler Geldi

MEB’in yeni düzenlemesi sözleşmeli 58 bin öğretmeni etkileyecek

Sözleşmeli Öğretmenlere Yeni Düzenlemeler Geldi
MEB’in sözleşmeli öğretmenlere  yönelik düzenlemesi, mevcut 58 bin 270 öğretmenin yanında yeni atanacak 20 bin öğretmeni de kapsayacak. 

Öğretmenler atandıkları yerlerde üç yıllık görev sürelerini doldurdukları tarih itibarıyla kadrolu öğretmenliğe atanacak ve aynı yerlerde bir yıl da kadrolu öğretmen olarak görev yapacak.

Sözleşmeli öğretmenler, atandıkları yerlerde dört yıllık görev sürelerini doldurdukları tarih itibarıyla diğer kadrolu öğretmenlere tanınan yer değiştirme haklarından aynı şekilde yararlanacak.

4 YILA İNDİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda, sözleşmeli öğretmenlere yönelik yeni düzenlemelerin hayata geçirileceği açıklanmıştı. 

Buna göre, öğretmenlerin bulundukları yerlerde 4 yıl sözleşmeli 2 yıl da kadrolu olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süreleri, 3 yıl sözleşmeli 1 yıl da kadrolu olmak üzere toplam 4 yıla indirilecek şekilde yeniden düzenleniyor. 

Böylece birinci sınıfta öğrencileri devralan bir öğretmen, dört yıl sonunda öğrencilerini mezun ettikten sonra görev süresini tamamlayabilecek.

AdminAdmin