Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 10-02-2016 13:22   Güncelleme : 10-02-2016 13:22

Ağrı Ak Parti Kadın Kollarından Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu

Ak Parti Ağrı Kadın Kolları Teşkilatı Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretini mahkemeye taşıdı.

Ağrı Ak Parti Kadın Kollarından Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu
 Ak Parti Ağrı Kadın Kolları Teşkilatı Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretini mahkemeye taşıdı.Parti binasında bir araya gelerek basın açıklaması yapan gurup  Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Edibe İnan’ ın başkanlığında 4 kişilik heyet 60 dilekçe ile Ağrı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.

BASIN AÇIKLAMASI

Ana Muhalefet Partisi Lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu 16.01.2015 CHP 35. Olağan Genel Kurulunda ve 19.01.2016 tarihinde TBMM’deki CHP Grup Toplantısı’nda erdemli siyaset ve ülkemizin geleceği için, son derece talihsiz konuşmalar yapmıştır.Konuşmalarında Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çok çirkin nitelemelerde bulunmuştur. Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak buna tepki gösteriyoruz ve kendisini kınıyoruz. Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu sorumlu ve erdemli bir siyasetçi gibi davranarak üslubunu değiştirmeye davet ediyoruz.

Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ifadeler sadece Sn. Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı değil ; verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa yapılmış açık bir hakarettir.

Sn. Kılıçdaroğlu, milletimizin yüzde 52 sinin oyunu alarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanımıza, ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda her türlü gücü tek başına kontrol eden kişiler için söylenen ‘’diktatör’’ nitelemesini kullanmıştır. Halka baskı ve şiddet uygulayan, demokrasiyle ve seçimlerle hiçbir alakası olmayan bu kimselere Cumhurbaşkanımızı bir tutması ; Kılıçdaroğlu’nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygının olmadığının göstergesidir.

Yine, Sn. Kılıçdaroğlu’nun hakaret ederken kullandığı ‘’namus ve şeref’’ kavramlarının bu ülke insanı için ne denli önemli ve kutsal olduğunu bilmediğini düşünüşüyoruz. Kullandığı bu üslubun erdemli bir siyasetçiye ve siyasete yakışmadığı aşikardır.

Erdemli siyasetçi, kendi milletini katledenlere arka çıkmayıp adaletten ve vicdandan yana olandır.Erdemli siyasetçi PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek PKKlıları özgürlük savaşçıları olarak belirten bildirgeye imza atmaz ve erdemli siyasetçi milli değerlerini ayaklar altına alarak ülkesini yurt dışında şikayet etmez.

Sn. Kılıçdaroğlu, bir dünya lideri olan Kurucu Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmekten vazgeçip, özlemini duyduğu erdemli siyaseti yapanlardan biri olmalıdır.

Yukarıda arz ettiğimiz üzere Sn. Kılıçdaroğlu Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve Ulslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan, kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın saygınlığını orumaya yönelik Türk Ceza Kanunu’nun 299. Maddesinde hükmünü bulan ‘’Cumhurbaşkanı’na hakaret’’ suçunu işlemiştir.Bu sebeple Cumhuriyet Başsavcılığı’na bireysel olarak suç duyurusunda bulunma hakkımızı kullanıyoruz.

 Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

AdminAdmin