Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 28-07-2017 19:28   Güncelleme : 28-07-2017 19:28

Ağrı Cumhuriyet Caddesi İhalesi İptal Edildi

Işın gitti,cadde bitti

Ağrı Cumhuriyet Caddesi İhalesi İptal Edildi
 Ağrı Eski Valisi Musa Işın'ın görevi sırasında Cumhuriyet Caddesi mülk sahipleri ile 2 kez toplantı düzenleyerek hayata geçirmek istediği Cadde projesinin iptal edildiği Ağrı Valisi Süleyman Elban tarafından açıklandı.
Işın'ın cadde esnafıyla görüşmeleri sonrasında hayata geçen ve Ramazan öncesi başlatılan çalışmalarda işin yaklaşık yüzde 10 luk bölümü tamamlanmıştı.
Musa Işın'ın kararname ile Ağrı'dan alınmasının ardından cadde esnafının projeye kaşrı geliştirdiği tutum sonrası Caddenin giydirilmesi durdurulmuş ve esnaflardan toplanan imzalarla Vali Elban'ın kapısı çalınmıştı.
Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban muhtarlarla gerçekleştirilen toplantıda Ağrı Cumhuriyet Caddesinin tek tip giydiriilme ihalesini iptal ettiklerini açıkladı.

Ağrı Belediyesi, meclis salonunda düzenlenen toplantıda Ağrı’da bulunan 18 mahalle muhtarı ile toplantı yapan Elban düzenli olarak muhtarlarla bir araya geleceğini belirtti.

Bir araya geldiklerinde şehrin ve muhtarların temsil ettiği mahallelerindeki konularını konuşacaklarını belirten Elban şöyle devam etti, “ Bazen bütün mahalleler, bazen bir  konu üzerinde konuşacağız. Bazen sizin dile getirdiğiniz konular olacak, onları konuşacağız. Sorunları birbirimize iletme konusuna tamamen beraber karar vereceğiz. Bunu neden böyle söylüyorum, çünkü belediyecilik hayatını hizmetler açısından, bir kısmı temel belediye hizmetleri, yani bunlar olmazsa olmazları yol ve su. Bu temel hizmetlerin bir kısmı ise anlık müdahale gerektiren arızası, ihtiyacı, problemi, hastası ve sıkıntısı olan işler olabilir. Birde bunların dışında günlük güncel olan, dün ihtiyaç olmayan ancak yarın ihtiyaç olan sorunlarda çıkabilir. Belediye hizmetlerinin bir özelliğide böyledir. Hem valilik hem belediyecilik görevi ile vatandaşın memnuniyetini ön planda tutacağız. Sizlerin bizi doğru yönlendirmesini ve yardımlarınızı bekliyoruz. Önümüzdeki yıl her yer asfaltlanacak ve vatandaşın ayağı çamurdan kurtarılacaktır. Bu yıl asıl hedefimiz temel ihtiyaçları karşılamaktır. “dedi.


Cumhuriyet caddesi ihalesinin de iptal edildiğini belirten Elban, muhtarların mahalleleri hakkında dile getirdiği sorun, görüş ve önerileri dinlemesinin ardından toplantı sona erdi.







AdminAdmin