Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 03-11-2015 10:43   Güncelleme : 03-11-2015 10:43

AĞRI DEVLET HASTANESİ YENİ BİRİMLERİ İLE AĞRI HALKININ HİZMETİNDE…

Ağrı Devlet Hastanesi projeleri ile Ağrı halkına yeni hizmetler sunuyor.

AĞRI DEVLET HASTANESİ YENİ BİRİMLERİ İLE AĞRI HALKININ HİZMETİNDE…

Ağrı Devlet Hastanesi projeleri ile Ağrı halkına yeni hizmetler sunuyor.

Ağrı ve ilçerinde kemoterapi birimlerine bağlı hastaların artık Erzurum’a gönderilmeme konusunda ciddi yol katleden hastane yönetimi son 1 yılda açılan birimlerini ve verdikleri hizmetlerin yanı sıra, bir de Ağrının en büyük eksikliği olan Anjio  ile Adli tıb üniteleri için kolları sıvadılar.

Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Durak ve Hastane Müdürü Harun Zülküf ARSLAN  Ağrı’da mutlaka olması gereken iki birim yani anjio ünitesi ve Adli tıp birimi için proje süreçlerini başlattılar.Ağrı devlet Hastanesinde biten projeler ise şöyle:

 

a) KEMOTERAPİ ÜNİTESİ

Ağrı Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesi, 2015 yılında kurularak ilimizde ikamet eden hastalarımıza hizmet vermeye başlamıştır. Günlük hasta kabulü ortalama … olan ünitemizde, bu amaçla özel olarak dizayn edilmiş … kemoterapi koltuğu mevcuttur.

Ekibimiz; .. doktor, .. hemşire, .. sekreter ve .. personelden oluşmaktadır. Onkoloji polikliniğimizde değerlendirilip, kemoterapi uygulaması için ünitemize yönlendirilen hastalarımız sekreterliğimizden giriş işlemlerini yaptırdıktan sonra, tedavi süreci ile ilgili bilgilendirilmek üzere eğitim hemşiremiz tarafından kabul edilirler. Eğitimleri tamamlanan hastalarımıza, görevli hemşirenin bölümümüzü tanıtmasından sonra hastalarımızın ünitemize kabulü gerçekleşmiş olur. Hemşirelerimiz tarafından, hastalarımızın kullanacağı ilaçlar kontrol edilip, hazırlanmak üzere teslim alınır. İlaçlar özel kabinlerde, temiz oda olarak adlandırdığımız bölmede kapalı sistem aparatlarla hazırlandıktan sonra, personel tarafından hasta başına getirilir. Alanında uzman, eğitimli hemşireler tarafından tedavi uygulamaya geçilir. Tedavi bölümünde hastaların konforu düşünülerek yapılmış tavandan monteli, çift yönlü LCD ekran televizyon bulunmaktadır. Tedavisi biten hastalarımıza sekreterliğimiz tarafından, bir sonraki tedavileri için doktorunun belirlediği şekilde randevuları verilerek, bölümümüzden olabildiğince memnun ayrılmaları sağlanır.

b)TIBBİ ONKOLOJİ ÜNİTESİ

Ayaktan Kemoterapi Merkezi: Kemoterapi konusunda eğitimli ve deneyimli sağlık personelinin eşliğinde, nezih ve ferah bir mekanda hastalarımız kemoterapi seanslarını tamamlamakadırlar. Ayaktan kemoterapi ünitesinde kemoterapi seansı boyunca, hastalarımız kablosuz internet ağından faydalanabilmektedir. Ayrıca televizyon seyredip gazetelerini okurlarken kendilerini hastane ortamından bir nebze uzakta hissetmeleri ve günlük yaşamdan kopmamaları amaçlanmıştır. Randevu almak için; Hastaların muayene hafta içi her gün 08:00-12:00 ve 13:30-17:30 saatleri arasında sürdürülmektedir. Muayene randevuları çalışma saatleri içinde poliklinik bünyesinde yer alan sekreterliğe bizzat başvurarak veya 182 numaralı telefondan alınabilir. Ayrıca hastanemizin online randevu hizmeti bulunmaktadır. İnternet sitesinde ilgili bölüme gerekli bilgiler girildikten sonra online randevu talebi Merkezi Randevu Sistemi'mize iletilip, randevu talebinde bulunduğunuz gün ve saatten itibaren, en geç 1 iş günü sonra bilgi verilmektedir. Muayene randevuları mesaj yoluyla bir gün önceden tüm hastalara hatırlatılmakta ve gelemeyecek olanların randevularını telefonla iptal etmeleri istenmektedir.

c) ÇOCUK PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ

Hafta içi her gün mesai saatlerinde 18 yaş altındaki ayaktan hastalara hizmet verilmektedir. MHRS 182 Randevu hattı, internet üzerinden ve hastane randevu hattı aranarak randevu alınır ve hastanemize başvuru yapılır. Muayeneler randevu saatlerine göre yapılmakta böylece danışanın hastanede geçireceği sürenin optimum düzeyde olması sağlanmaktadır. Ayrıca haftanın belirli günlerinde ek mesai sistemi uygulanarak hasta talebi karşılanmaktadır. Çocuk psikiyatrisinin başlıca amacı çocuk, ergen ve ailelerin psiko-sosyal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, iyileştirici hizmetler sunmaktadır. Bu çerçevede bölümümüzde çocuk ve ergenlerde sıkça rastlanan sorunlardan Dikkat eksikliği, Hiperaktive bozukluğu, Çocuk ve ergenlik dönemi depresyonu, Anksiyete bozuklukları, Dileksi (Özel Öğrenme Güçlüğü) Zihinsel yetersizlikler, Otizm, Asper bozukluğu, Uyku bozuklukları, Yeme bozuklukları, Tikler, Obsesif kompulsif bozukluk (Takıntılar), Cinsel gelişim sorunları, Aile içi sorunlar ( boşanma, vefat gibi), Ergenlik dönemi özellikleri ve sorunları gibi birçok alanda hizmet vermektedir.

d)EMZİRME ODASI GÜVENLİ ANNELİK EĞİTİM PROGRAMI

• Hastanemizde Güvenli Annelik Eğitimi almış 2 hemşire ve ebe den oluşan bir eğitimci ekibi oluşturulmuştur.

• Çocuk polikliniğinde anne sütü konusunda eğitim eksikliği olan anneler hekimler tarafından tespit edilip emzirme odasına yönlendirilir. Eş zamanlı olarak görevli kişiye haber verilir. Anneye anne sütü konusunda eğitim verilir.

e) POLİKLİNİK BEKLEME ALANLARI

Hastanemiz içerisinde yer alan hasta bekleme alanlarında yenileme çalışmaları devam ediyor. Hasta bekleme alanlarında yer alan bekleme koltukları yenilendi. Ayrıca hastanemize yoğun müracaat yaşandığı günlerde, sayıları yeterli olmadığı için problem yaşadığımız tekerlekli sandalye sayımızı da artırarak acil servis, poliklinik ve yatan hasta servislerimizde hizmete sunduk.

f) HASTA MEMNUNİYETİ

Her ay düzenli olarak hastanemize muayene olmak için gelen hastalarımıza, hasta yakınlarına ve servislerimizde yatan hastalarımıza Hasta memnuniyeti anketi uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Hasta memnuniyeti için düzenli olarak kurmuş olduğumuz ekibimizle beraber hastanemize gelen vatandaşlarımıza en iyi şekilde nasıl yardımcı olabiliriz? Neler yapabiliriz? Düşünceleri ile hareket ediyoruz. Son yapmış olduğumuz anketlerde, mevcut imkânlarımız doğrultusunda hasta memnuniyeti konusunda başarılı olduğumuz anlaşılmaktadır.

g) MALİ TABLO

Sürekli olarak vatandaşlarımızın iyi hizmetlerden faydalanması için elimizden geleni fazlası ile yapma gayreti içerisindeyiz. Bu projeleri ve imkânları sağlamak için mali güce sahip olmamız gerekmektedir. İşinde uzman başarılı ekibimizle birlikte 7/24 çalışarak hastanemizin mali tablosunu her geçen gün güçlendirmiş bulunmaktayız.

h) Sevk Sayısı Bilindiği üzere teknik ve çalışan yetersizliği yüzünden hastalarımızı başka hastanelere sevk etmek zorunda kalıyoruz. Son 6 ay içerisinde istatistiklerimizin de bizlere sunmuş olduğu sevk sayılarımızın %50 oranında yarı yarıya azaldığını göstermektedir. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk hedeflerimizden birisi de sevk sayılarını olabildiğince aşağılara çekmekti. Mevcut istatistiklerimizin de bu yönde olması bizleri son derece mutlu ediyor ve çalışmalarımızda azim ve mücadele olarak bize güç katıyor.

YAŞLI VE ENGELLİ HASTALARIMIZA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Hastanemizde engelli kişilere yönelik sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin genelge doğrultusunda, engelli kişilerin sağlık hizmeti talep ve beklentilerini karşılamak, talepte bulunan engelli kişileri bu ihtiyaçlarına uygun ortamlar sağlayarak, hızlı ve verimli bir şekilde hizmet almalarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapılmıştır.

· Engellilerin hastaneye kolayca giriş çıkış yapabilmeleri için rampa yapılmıştır.

· Engellilere Personel ve Engelli Hastaların Araçlarını park edebilecekleri Engelli Otoparkı mevcuttur.

· Görme Engelliler için Hissedilebilir Yüzeyler (Termo Plastik Poliüretan) yapılmıştır.

· Engelli vatandaşlarımız için tutunma barları düzenlenmiştir.

· Engelli ve Yaşlılar için bekleme yerleri düzenlenmiştir.

· Engelli hastaların kolayca sıra alabilmeleri için Müracaat Bankoları düzenlenmiş ve tekerlekli sandalye ile kayıt işlemlerini kolayca yapmalarını sağlamaya yönelik düzenlemeler yapılmıştır.Ayrıca engelli bireylere hastane içinde refakat edecek karşılama ve yönlendirme personelleri bulunmaktadır.

· Hastane içerisinde engelli vatandaşlarımızın lavabo ve tuvaletlere ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak için yönlendirme levhaları asılmıştır.

· Engelliler için tuvaletler ve lavabolar yapılmıştır.

· Servislerde engelli hastalarımız için Bay ve Bayan engelli odaları düzenlenmiştir. i)

ÇEVRE DÜZENİ VE OTURMA ALANLARI

Başhekimimiz Dr. Ömer DURAK ve İdari ve Mali İşler Müdürümüz Harun Zülküf ARSLAN çevre düzenini güzelleştirme ve açık havada oturma alanları oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Hatırlanacağı üzere daha önce hastanemiz bahçesine 500 adet mavi ladin çam fidanı dikilmişti. Bu kapsamlar neticesinde son olarak da ana hizmet binamız arka poliklinik ve başhekimlik giriş alanında bulunan bahçemize süs havuzu yapılarak hastanemize gelen hasta ve yakınlara açık hava da oturma alanı ve alternatif  bekleme alanı oluşturuldu.

Ağrı devlet Hastanesi Başhekimi  Dr.Ömer DURAK konu ile ilgili yaptığı açıklamada:

 "Halkımızın sağlık imkanlarımızdan en iyi şekilde faydalanabilmesi için elimizden gelen çalışmaların en iyisini yapmak için tüm ekip arkadaşlarımızla beraber gece gündüz demeden bu doğrultuda çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde yürütüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarında halkımız tarafından olumlu karşılanması bizi mutlu ve motive etmesi de bizi yeni projelere ve hedeflere yönlendiriyor."

 İdari ve Mali İşler Müdürü Harun Zülküf ARSLAN ise konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkımızın hastanemize geldiklerinde kendilerini rahat,mutlu ve huzurlu his etmeleri için elimizden gelen ne varsa fazlası ile yapmak için gayret içerisindeyiz. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonrasında ise halkımızın bir nebze de olsa rahat etmeleri bizi mutlu ediyor. Ve yeni projelerimizi bitirmek için sabırsızlandırıyor."

DEVAM EDEN PROJELER

a) ANJİYO ÜNİTESİ

b) ADLİ TIP ÜNİTESİ

AdminAdmin