Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 23-02-2019 08:09   Güncelleme : 23-02-2019 08:09

Ağrı Gündemine Dair!!

Geçtiğimiz günlerde Ağrı önemli bir misafiri ağırladı. Yalnızca ağırlamadı, aynı zamanda bu misafirinin adını Ağrı Güzel Sanatlar Lisesine bıraktı. Erol Parlak'tan bahsediyorum sizlere.

Ağrı Gündemine Dair!!
Geçtiğimiz günlerde Ağrı önemli bir misafiri ağırladı. Yalnızca ağırlamadı, aynı zamanda bu misafirinin adını Ağrı Güzel Sanatlar Lisesine bıraktı. Erol Parlak'tan bahsediyorum sizlere.


1964 yılında Ağrı Eleşkirt'te dünyaya gelen Parlak, şimdilerde Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi rektörlüğü görevini yürütüyor. 1000'e yakın halk ezgisi derleyen, Anadolu' da unutulmaya yüz tutmuş ''el ile bağlama çalma tekniği'' (şelpe) nin yeniden gündeme getirilmesi konusunda başta çalışmalar yapmış önemli bir isim.


1995 yılında Arif Sağ ve Erdal Erzincan ile birlikte bağlama üçlüsü oluşturarak dünyanın çeşitli yerlerinde konserler veren Parlak'ın Ağrılı olması bir gurur tabi ki.
Ağrı'nın kendi değerlerine sahip çıkmaya çalışmasını önemli buluyorum.



"Tanıtım Günleri ve Kripto Yazılar"


Geçenlerde, Ağrı Tanıtım Günleri sonrasında, sosyal medyada açılmış bir fake (sahte) hesaptan, şahsımla alakalı bazı eleştiriler yapılmış. Ağrı'da kırk civarında gazeteci varken, ona yakın köşe yazısı yazan kişi varken, birileri beni eleştirmek için köşe yazısı yazıyorsa, doğru yoldayım demektir. Ankara'da oturup, birilerinden menfaat beklediği için, kendisini bu şekilde tatmin etmeye çalışan arkadaş, önce aynaya bakıp ta kendisinin ne olduğuna bakmalı diye düşünüyorum. Tanıtım günleri konusuna gelince, evet bende gittim, gezdim, tozdum, eğlendim ve basın görevini de yaparak, Ağrı Tanıtım Günlerini Ankara'dan Ağrı'ya taşımaya çalıştım. Gerisi teferruattır.


"Ağrı Emekliler Derneği Kuruldu"


Ağrı Emekliler Derneğinin kuruluşu kamuoyu ile paylaşıldı. Derneğin başkanlığını Adliyeden emekli olmuş olan Mahmut Yıldırım yürütecek. Yıllarca Adalet Bakanlığında çalışmış olan ve emekli olduktan sonra ticaretle uğraşan Mahut Yıldırım, Ağrı'da bir çok alanda faaliyet gösteren aktif bir hemşerimiz. Ağrıdaki emeklilerin sorunlarına yönelik çalışmalar yürütebileceğine yürekten inandığımı söylüyor, kendisine başarılar diliyorum.
 
AdminAdmin