Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 13-08-2016 16:12   Güncelleme : 13-08-2016 16:12

Ağrı Hdp,Dbp ye Miting Şoku

15 Temmuz darbe girişimi sonrası birlikte Demokrasi Mitingleri düzenleyen Hdp ve Dbp Ağrı Mitinginde şok yaşadı.

Ağrı Hdp,Dbp ye Miting Şoku
 Hdp ve Dbp nin ortak düzenlediği Demokrasi mitingi Ağrı Açık Otopark alanında yapıldı.Hatip Dicle,Sebahat Tuncel ve Figen Yüksekdağ’ın konuşmacı olarak katıldığı mitingde alanda yaklaşık 300 partili toplandı.2 saat geç başlayan Mitingin açılış konuşmasını yapan Ağrı Dbp Eş Başkanı Kutbettin Aslan Miting sonrasında gözaltına alındı.

Hatip Dicle yaptığı konuşmada torba yasayla meclisten geçen belediyelere ilişkin düzenlemeye eleştiride bulundu.

Dicle;Şimdi demokrasi havarisi kesilenler torba yasayla belediyelere ilişkin düzenlemeyi göstererek demokratik yollarla seçilmiş başkanlarımızı alacak ve onların yerine memur tayin edecekler.Belediyelerin elimizden alınmasına direneceğiz ve bu bizim demokratik direnişimiz olacak , dedi.

Dicle’nin ardından kürsüye gelen Sebahat Tuncel Demokrasi nöbetlerini eleştirdi.Tuncel 16 bin kişi tutuklanmış,hala 10 binlerce kişi gözaltında ve 100 bin kişi memuriyetten atılmışsa bunun adı sızma değildir bunun adı yerleşmedir ve bu davada hükümet de yargılanmalıdır İşbirlikçi Tayyip ve Fetullahtır ,dedi.Tuncel konuşmasının devamında ‘’Bu  işbirlikçilerin bugün birbirlerine düşmesinin sebebi Kürtlere karşı imha politikalarının çökmesidir’’ diye konuştu.

Tertip komitesine bir eleştiridede bulunan Tuncel şok Mitingde katılımın az olmasını öğlen sıcağında program düzenlenmesine bağladı.Az sayıda katılımın olduğu mitingde son olarak konuşan Yüksekdağ da şunlara değindi.’’Sarayın eteğinde, sarayın çevresinde kendi kendilerine çalıp oynadılar yazıp bozdular. Türkiye halkalrına şerden ve kaostan başka hiçbir şey getiremeyen AKP saray iktidarı, bu zamana kadar açtığı belaları yeterli görmemiş ki, bugün üçlü bir bela organizasyonu oluşturdular. Üçü sırtlarını saraya yaslayarak, iktidar ve Türkiye’de siyasi rant paylaşımı peşine düştüler. Ve bunlar, 6 milyon yurttaşımızın iradesini hiçe sayarak yapıyorlar. Darbeye karşı demokrasi şöleni adı altında, üç partiyi yedek lastik olarak etrafında toplayıp, kendi iktidarını pekiştirdiğini sanabilir. Ama AKP saray iktidarı da, çatır çatır dağılacak ve onlarla beraber hepsi bir arada gidecek. Üçü bir arada gidecek. Üçü bir araya gelerek bugün bize zulüm edenler, bugün bizi yok saymayla bugünün de tarihin dışına itmeye çalışanlar, kendileri tarihin çöplüğüne gidecekler. Dün dedik ki, sadece AKP saray iktidarı gidecek, ama Hatip Başkan dedi ya,’her şerde bir hayır vardır,’ mademki üçünüz bir araya geldiniz, topunuz birden gideceksiniz. O küçük muhalefete de söylüyorum. Hiç mi utanma duygusu kalmadı? Darbecilerle birlikte çalışan ve diktayla uzlaşan paralel siyaset tarzıyla çıkar ve rant tarzı siyaset yürüten, bizler miyiz? Biz gücümüzü sadece ve sadece, meşrutiyetimizden aldık. Bizim para kasalarımız ve devlet olanaklarımız yoktu. Bizim savaş uçağımız, tankımız, silahımız yoktu, yoktur hâlâ.dedi.





AdminAdmin