Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 26-05-2019 11:29   Güncelleme : 26-05-2019 11:29

Ağrılı Eğitimcilerin İsimleri Yaşatılmalı

Yoğun meclis çalışmalarına verdiği aradan sonra İstanbul seçimleri için İstanbul'da çalışmalar yürüten AK Parti ağrı milletvekili Ekrem Çelebi hafta sonunda Cumartesi ve Pazar günü Ağrı'ya gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ağrılı Eğitimcilerin İsimleri Yaşatılmalı
Yoğun meclis çalışmalarına verdiği aradan sonra İstanbul seçimleri için İstanbul'da çalışmalar yürüten AK Parti ağrı milletvekili Ekrem Çelebi hafta sonunda Cumartesi ve Pazar günü Ağrı'ya gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.


Bu ziyaretlerde Ben de kendisine eşlik etme fırsatı buldum

Şunu söylemeliyim ki iki önemli nokta benim için dikkate değerdi.

Birincisi Çelebi her zamanki gibi Teşkilatı ile birlikte AK Parti'nin kurumsal kimliğini yansıtacak şekilde bir çalışmaya imza attı.

Bu neden önemli çünkü 18 yıllık geçmişi olan AK Parti'de teşkilatçılık çok önemli.

Çelebi Yaptığı tüm ziyaretlerde İl Başkanı Abbas Aydın ve merkez ilçe başkanı Latif Birgül ile birlikte hareket etti.

Aslına bakarsanız zaten kendisinin seçildiği 24 Haziran seçimleri dahil olmak üzere bugüne kadar hep teşkilatçılığa önem verdi


Çelebi ve AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın yanlarında merkez ilçe başkanı Latif Birgül ile birlikte Ağrı'da eğitim anlamında çok önemli hizmetler vermiş efsane ağrı spor da kaptanlık yapmış spor adamı eğitimci ve Bir Gönül adamı olan rahmetli Önder Baydar’ın evinde sahur yaptılar.

Baydar'ın eşi Özgül Hanım iyi Bir Eğitimci O da vefat eden Önder Baydar gibi sınıf öğretmeni.

Baydar Özgül Hanım ise yaklaşık 35 yıldır eğitim camiasına hizmet ediyor.

İkisinin hizmetinin toplamı nereden bakarsanız 75 yıla tekabül ediyor. Kızları Özge öğretmen, damatları Talip öğretmen, küçük oğulları Umut öğretmen adayı.

Kısacası Ağrı'nın eğitimine kendilerini adamış bir aileden bahsediyorum.

Sahur sofrasına oturduğumuzda bir yanda siyasetçiler Diğer yanda ise Eğitimciler vardı.


Siyasetçilerin talebi eğitim kalitesinin artırılması, eğitimcilerin talebi ise Ahde vefa gösterilmemesi oldu.

Özgül Hanım eşi gibi Ağrı'da eğitime önem vermiş birçok insanın bulunduğunu ve eşinin isminin bir okulda yaşatılması gerektiğini düşünüyor.

Gerek milletvekili Ekrem Çelebi gerekse il başkanımız Abbas Aydın ikisi de Özgül Hanım ile aynı kanaatte. Hatta Ekrem Çelebi Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşerek Ağrı'da eğitime değer katmış ve Ebediyete göçmüş Ağrılı Hemşehrilerimizin isimlerinin yaşatılması için çalışma yapılmasını rica edeceğiz dedi.

Ben de Metin Yenigün, Önder Baydar, Yiğit Demir, Salih Akdoğan,ibrahim Öncel gibi vefat etmiş isimlerin yaşatılmasını ve hatta daha henüz hayattayken Aydın kasar, Cafer Erdoğan ve Ahmet Bilik gibi önemli isimlerinde yaşatılmasını arzuluyorum.

İnşallah Milletvekilimiz ,il Başkanımız ,Valimiz ,Milli Eğitim Müdürümüz bu konuya hassasiyet göstererek gerekeni yapacaktır buna bir Ağırlığı olarak yürekten inanıyorum.
 
AdminAdmin