Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 29-08-2016 20:43   Güncelleme : 29-08-2016 20:43

At Binenin Kılıç Vali'nin

Ağrı Valiliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve 4 isim altında koşulan At Yarışları bu yıl 5. bir isimle kategorize edildi.

At Binenin Kılıç Vali'nin
 2000 metre 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi koşusu yarışmanın finali olurken.1600 metrede Gazi ve Zafer koşusu 1800 Metrede İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Valilik Kupası koşuldu.

Ağrı Trt parkta düzenlenen koşu öncesi konuşan Vali Musa Işın ; Ağrı olağan hayatın akışına geri dönmelidir bu sebeple bu gün burada hayatın olağan akışını resmetmek adına bir spor müsabakasında bir araya geldik .Sporun her alanında yine bir araya gelmeye devam edeceğiz ,bunu önemsiyoruz gerek takım gerekse ferdi branşlarda gençlerimize memleketimize fayda katacak yatırımları da sürdürüyoruz,sürdürmeye devam edeceğiz.Ağrı Sporda başarılı bir il gerek atletizmde,gerek kayakta uluslar arası düzeyde bir çok sporcumuz var İnşallah yatırımlarımızla her alanda başarılı gençlerimizin yolunu açmaya devam edeceğiz ,dedi.Işın konuşmasının devamında yaşanan terör hadiselerine de değinerek konuşmasını sürdürdü. Işın konuşmasının devamında  ‘’ Türkiye birtakım güçler tarafından karıştırılmak isteniyor. İki gün önce Cizre'de, ondan önce Antep'te, ondan önce Diyarbakır'da, Elazığ'da, Mardin'de 70'in üzerinde şehit verdik. 15 Temmuz'da 240 civarı şehidimiz oldu. Ülkemiz büyük bir badireden döndü. Rabbimize şükürler olsun, hep beraber kötünün karşısında olacağız, iyinin de yanında olacağız. Allah bizi iyilik üzerine yaratmıştır, kötülük üzerine yaratmamıştır. Bizler Allah'a isyan edenlerin yanında değil karşısındayız. Biz vatanımıza ihanet edenlerin yanında değil, karşısındayız. Biz huzurumuzu bozanların yanında olmadığımız gibi onların karşısındayız ve karşılarında olmaya devam edeceğiz. İnşallah ilimizde huzur, sükunet devam edecek ve biz de ilimizde her türlü faaliyetlerimizi icra edeceğiz. ‘’ dedi.

Konuşmanın ardından gerçekleştirilen yarışlarda dereceye girenlere ödülleri Protokol tarafından takdim edildi.














AdminAdmin