Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 17-09-2017 18:35   Güncelleme : 17-09-2017 18:35

Berdan Öztürk Genel Başkan Oldu

Hdp Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk dün gerçekleştirilen kongrede Genel Başkanlığa seçildi.Savcılık Kongrenin ardından soruşturma başlattı

Berdan Öztürk Genel Başkan Oldu
 Hdp Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk Dtk Genel Başkanlığına seçildi.Öztürk Hatip Dicle'nin yurt dışından dönmemesi sonrası dün Diyarbakır da gerçekleştirilen kongre ile Hatip Dicleden boşalan Dtk Genel Başkanlığı koltuğununa Hdp Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk oturdu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il binasında dün yapılan ve bazı HDP milletvekillerininde katıldığı DTK 8'inci Olağan Kongresi'nde, eş başkanlıkları HDP Ağrı milletvekili Berdan Öztür ve mevcut eş başkan eski milletvekili Leyla Güven seçildi. HDP milletvekili Berdan Öztürk, DTK Eş Başkanlığı'nı yürütürken, geçen yıl yurt dışına çıkan ve bir daha dönmeyen DEP eski Milletvekili Hatip Dicle'nin yerine seçildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise dün yapılan DTK kongresinde yapılan konuşmalar ve salona asılan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapıldığı' iddiasıyla soruşturma başlattı.

AdminAdmin