Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 28-10-2019 14:20   Güncelleme : 28-10-2019 14:20

Ekrem Çelebi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ekrem Çelebi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Cumhuriyet’in, geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğunun en önemli dönüm noktası olduğunu belirten Çelebi, “96’ncı yılını kutladığımız Cumhuriyet, milletimize bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Tüm vatandaşlarımızın ve Ağrılı hemşehrilerimizin, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.


Cumhuriyet’in kuruluşunun 96’ncı yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine karşı milletin gösterdiği haklı direnişin, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Kurtuluş Savaşı’nda yapılan mücadelenin bir örneği olduğunu söyledi.

Türk milletinin şartlar ne olursa olsun Cumhuriyet’e sahip çıktığını kaydeden Çelebi, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü ilke edinen, millet iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin inanç ve azmi sayesinde başarıyla sonuçlanan Kurtuluş Savaşının ardından Cumhuriyet’i ilan etmiştir. 2200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirası olan Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğunun en önemli dönüm noktası, o günün zor şartlarında elde edilmiş ve milletimize bırakılmış en büyük miras, vazgeçilmez bir değerdir” diye konuştu.


96 yıl önce kurulan Cumhuriyet’in, Türkiye’nin muasır medeniyeler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adım olduğunu kaydeden Çelebi, “Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, tüm milletimizin ve Ağrılı hemşehrilerimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.  
AdminAdmin