Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 12-05-2021 16:11   Güncelleme : 12-05-2021 16:11

Fevzi Mağal Pandemi'nin Gölgesinde Geçen Hemşireler Gününü Kutladı

Sağlık Sen Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal,12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Fevzi Mağal Pandemi'nin Gölgesinde Geçen Hemşireler Gününü Kutladı
Başkan Fevzi Mağal, ‘Pandeminin gölgesinde bir Hemşireler günü, haftası...Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılını Hemşire ve Ebe yılı, Sağlık Bakanlığı ise 2021 yılını Sağlık Çalışanları yılı ilan etti.

Aldıkları hayır duaları daha da arttı. Teşekkürün haddi hesabı yok. Alışkanlık oldu, her fırsatta alkışlanıyorlar, hakkınız ödenmez deniliyor. Ölen öldü, kalan kaldı.! Mücadeleye devam.
Onurlu, gururlular. Sonuçta insanlar.

12 Mayıs Hemşireler gününde herkes onların fedakarlıklarını anlatacak. Herkes covid 19 virüsüne yakalanan yakınlarına yaklaşamazken, sağlık çalışanları bakım ve tedavilerini yapmaktadır. Virüste en ön safta mücadeledeler diye Övecek, göklere çıkarılacak. Ama hemen yarın unutacak. Gündem değişecek. Herkes kendi dünyasına dalacak.

Hadi gelin, bu yıl pandemi sürecinde olması gereken olsun, sağlık çalışanlarının yüzü gülsün, hakkettikleri verilsin. Bir güne tıkıştırılmış, tek kullanımlık, göstermelik kutlamaları bir kenara bırakıp, bu işlerin daha samimi, iz bırakan, kutlamaya değer yollarını bulalım.

Aylık kazancı azalacağı için emekli olamayan, Cumhurbaşkanımızın yerde bırakılan 3600 ek gösterge sözünü bekleyen Hemşirelerimizin hayatının en güzel yıllarını bu mesleğe vakfetmiş olduğu unutulmamalıdır.

Döner sermaye adı altında hiç alamadıkları ücretlerle konuşulmasın.

Sağlık Çalışanları arasındaki adaletsiz olan sosyal Hakları ile konuşulmasın , Yıpranmışlıkları ile konuşulmasın, Gecesi-gündüzü olmayan sürekli özveride bulunulması gereken bir meslekte herkes evinde uyurken o en tetikte kalarak çalışandır. Esnek çalışma modelinden faydalanamayan, izin, rapor alamayan, çoluk-çocuğunun bakımı nedeniyle kreş sorununu en derinden yaşayandır.

Böylesi kutsal bir meslek bazen mobing bazen de şiddetle baş başa bırakılmamalıdır.

Sorunlar görmezden gelinemeyecek düzeyde somut ve bütün yakıcılığı ile ortadadır. Karar alıcıların çözüm noktasında devlet otoritesi ve ortak aklı devreye sokması, kutlamaya değer bir Hemşireler günü/günleri yaşatacaktır.

Tüm olumsuzluklara rağmen yurdun dört bir yanında mesleğinin hakkını vererek emeğini esirgemeyen bütün Hemşirelerimizin gün ve haftalarını yürekten kutluyorum. Unutulmamalıdır ki; ”Sağlık Çalışanları gülerse Türkiye güler. ”ifadelerini kullandı. 
AdminAdmin