Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 24-07-2017 18:40   Güncelleme : 24-07-2017 18:40

Fevzi Şengül Yerini Korumayı Bildi

Profesyonel Sendikacılıkta 3.döneminde de yerini korudu

Fevzi Şengül Yerini Korumayı Bildi
Ağrı'nın Keşiş ( BALOLUK) Köyünde 1960 yılında dünyaya gelen ve 1983 yılında Şeker sanayisinin bir parçası olan Ağrı Şeker Fabrikasında işe başlayan Fevzi Şengül 2003 yılında başladığı sendikacılık yaşamını profesyonel sendikacılık manasında 3. kez taçlandırdı.
Şeker İş Genel Sekreterliğine yeniden seçilen Fevzi Şengül 2003 yılında Ağrı Şeker İş Başkanlığına seçilmiş başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Şengül 2010 yılında aday olduğu Şeker İş Genel Sekreterliği seçimini kazanmıştı.
Sendikal anlamda başarılı işlere imza atan Şengül'ün geçmiş dönemlerde Ağrı Şeker Fabrikasının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları ile birlikte sonradan üretimi durdurulan Fabrikanın kapanmaması ve bu yıl yeniden üretime geçecek olmasına ilişkin çalışmalarıda kamuoyu tarafından takdirle izlenmişti.
Fevzi Şengül Ankara da gerçeklerştirilen Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri(ŞEKER-İŞ) Sendikası 21. Olağan Genel kurulunda yendien Şeker İş Genel Sekreterliği görevine seçilerek emeğinin karşılığını aldı.Fevzi Şengülün 7 buçuk yıllık profesyonel sendikacılık hayatında 3. kez Genel Sekreter seçildiği kongre de Genel Başkanlığa da yeniden İsa Gök seçildi.

gerçekleştirildi.
Büyük Anadolu Otel’de tam bir demokrasi havasında geçen Genel Kurul’da İsa Gök, yeniden Genel Başkanlığa seçilirken, yeni yönetimde Fevzi Şengül Genel Sekreter, İlhan Özyurt Genel Mali Sekreter, Ankara Şube Başkanı Murat Taşlıyurt Genel Teşkilatlandırma Sekreteri, Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder ise Genel Eğitim Sekreteri olarak yer aldı.

Genel Kurul’a Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türk Şeker Genel Müdürü Ergin İçenli, Türkşeker Genel Müdür Yardımcıları Cengiz Sezer, Dr. Selim Yücel, Hasan Altunkalem, Ömer Hakan Yalçın, Pankobirlik Genel Müdürü Taner Taşpınar, Şeker Enstitüsü Müdürü Songül Gürel, Ankara Makine Fabrikası Müdürü Bahar Can Kılınç, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Kop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Yüksel, Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar, Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozyel, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Başbuğ katıldı.

Ebru sanatkarı Duygu Orak tarafından sergilenen ebru sanatı gösterimi salondakiler tarafından büyük alkış alırken, Şeker-İş tanıtım filmi ile duygulu anlar yaşandı. Ardından Genel Kurul, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Genel Kurul açılışını yapmak üzere kürsüye gelen Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Fevzi Şengül, genel kurulun başta Türkiye olmak üzere şeker pancarı üreticisi ve işçisi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Divan Kurulu Başkanlığı’nı TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat’ın yaptığı Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, bir sivil toplum örgütü olarak Türkiye'nin bereketli topraklarına, dönen çarklarına ve alın teri döken emeğine ses olduklarını, olmaya devam edeceklerini dile getirdi. 2002'den beri şeker pancarının, iç pazardaki payının mısır şurupları ve yüksek yoğunluklu tatlandırıcılardaki olağanüstü büyüme nedeniyle yüzde 75'ten yüzde 55'e gerilediğini ifade eden Gök, "Türkiye pancar şekeri sektörü bu daralmaya bağlı olarak dünyada kaydedilen ortalama yüzde 2 büyüme hızını gerçekleştirememiştir. Tespitlerimize göre bu durum yılda yaklaşık 250 milyon liralık bir ekonomik değerin heba olduğunu göstermektedir." dedi. Gök, tüm dünyada obezite ile mücadeleden dolayı nişasta bazlı şekerler ve yüksek yoğunluklu tatlandırıcıların sağlık boyutunun tartışılıyor olmasının, sağlıklı gıda üretimine talebi hızla yükselttiğini ifade etti. Türkiye'nin nişasta bazlı şeker kotalarını, pancardan şeker üreten ülkeler seviyesine indirmesi gerektiğine dikkat çeken Gök, yüksek yoğunluklu tatlandırıcı ve son yıllarda artan glikoz ithalatının önüne geçilmesinin de zaruri olduğunu söyledi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay:

"Şehitlerimizi unutursak yarın da bizi unuturlar" Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da dün 50 yıldır ilk defa Kudüs'te Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmadığını ve 200'ün üzerinde yaralı ve şehitlerin olduğunu söyledi. Atalay, Mescid-i Aksa'da ve Kudüs'te Müslümanların yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalınmaması gerektiğinin altını çizdi. Geçen hafta toplantı için gittiği Brüksel'deki izlenimlerini aktaran Atalay, Avrupa'daki birçok ülkenin 15 Temmuz'un bir oyun ve senaryo olduğunu düşünmeye devam ettiğini dile getirdi. Şeker-İş'in 15 Temmuz darbe girişiminde iki şehit verdiğini hatırlatan Atalay, "Şehitlerimizi unutursak, yarın da bizi unuturlar." dedi. Atalay, şeker fabrikalarının yarım asırdan fazla ülkenin ekonomisine katkı sağladığını ve Türkiye'nin en zor bölgelerinde kurulduğunu, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın 'Şeker sanayisi bu ülkeye lazım. Şeker sanayisi bu ülkenin mihenk taşı.' dediğini hatırlatarak, bu ifadelerden memnun olduklarını kaydetti.

"Taşeron ile ilgili gayret sarf ediyoruz"

Kısa bir zaman önce kamu sözleşmelerine imza attıklarını, bunun uzun yıllardan beri en iyi yaptıkları sözleşmelerden bir tanesi olduğunu dile getiren Atalay, şunları söyledi: "Taşeron ve 5 ay 29 gün geçici çalışan kardeşlerimizle ilgili emek, gayret sarf ediyoruz. Taşeronda belirli bir noktaya geldik ama arkası gelmedi. Maalesef kadro bekleyen taşeron arkadaşlarımız var. Taşerondan daha önemli olan, bu ülkede 20 yıldır 5 ay 29 gün çalışan arkadaşlarımız var. Şekerde, tarımda var, demiryollarında, ormanda var. Topladığınızda bu sayı 22 bini geçmiyor. Maalesef bu konuyla ilgili geçen sene ülkeyi yönetenlerden söz almamıza rağmen, şu ana kadar olumlu bir netice alamadık."

Önümüzdeki günlerde 5 ay 29 gün çalışanlara yüzlerini güldürecek bir bilgi vermeyi umut ettiğini ifade eden Atalay, çözüm noktasında olağanüstü gayret sarf etmeye devam edeceklerini söyledi. Kıdem tazminatında olumlu bir noktaya gelindiğini ifade eden Atalay, Türk-İş'in eylül ayında tek gündemle, örgütlenme gündemiyle toplanacağını kaydetti.


AdminAdmin