SİYASET
Giriş Tarihi : 22-09-2017 19:11   Güncelleme : 22-09-2017 19:11

Kadir Topbaş İstifa Etti

Siyaset gündemine bomba gibi düşen haber İBB Başkanı Topbaş'ın istifa nedeni Damadının Fetö ile anılması mı yoksa, veto ettiği imar yasası mı Türkiye bunu konuşuyor.

Kadir Topbaş İstifa Etti
 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane merkez binasında yaptığı basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Topbaş yaptığı açıklamada, 'Bugün belediye başkanlığından istifa ettim. Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim' dedi.

İşte Topbaş'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Beni İstanbul sathına çıkardılar buradan beni Türkiye ve dünya tanıdı. Bundan dolayı yanımda

duran herkese özellikle teşekkür ediyorum. Üzerimde hakları var bunu biliyorum. Buradaki görevime de hep emanet olarak baktım. Aileme dostlarıma vakit ayıramadım.

HATA İLE İHANET KARIŞTIRILMAMALI

Görevimizi asla aksatmadık. Çünkü büyük bir sorumluluk aldık. Bu emanet şehirde bu görevi yapmaya çalıştık. Dünü geçmişi beraber yaşadık. Hata etmemeye özen gösterdik. Çünkü hata yaparsak telafisi zordur. Hata ile ihanet edenleri birbirine karıştırmamak gerekir. Onurluyum ve gururluyum. Sayın Kılıçdaroğlu 2009'da bu göreve talip oldu, ama İstanbullular bize güvendi ve bizi yalnız bırakmadı.

BORÇLU BİR BELEDİYE BIRAKMIYORUM

Gerçekten bir kuruşa muhtaç olan belediyenin şuan bir lira borcu yok. Borçlu bir belediye bırakmıyorum. Yorgunluk kelimesini kullanmıyorum. Yorgunluk beyinde olur. Hiç yorgunum demedim.

GÖREVİMİ BIRAKIYORUM AMA PARTİMİ DEĞİL

İstanbul dünyanın merkezi. Böyle bir kentte başkan olmak büyük bir ayrıcalık. Her duamda ben İstanbullulara ve mesai arkadaşlarıma dua ettim ve etmeye devam edeceğim. Onurla bu görevi taşıdım. Şuanda görevimi sürdürüyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor, buna müsade etmem. Bugün itibariyle buradaki Bbelediye başkanlığından istifa ettim, ama partimde ayrılmıyorum.İstanbul dünyanın merkezi. Böyle bir kentte başkan olmak büyük bir ayrıcalık. Her duamda ben İstanbullulara ve mesai arkadaşlarıma dua ettim ve etmeye devam edeceğim. Onurla bu görevi taşıdım. Şuanda görevimi sürdürüyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor, buna müsade etmem. Bugün itibariyle buradaki Bbelediye başkanlığından istifa ettim, ama partimde ayrılmıyorum.

VETO ETTİĞİ İMAR DOSYASI İBB MECLİSİ'NDE ONAYLANMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile kabul edildiği halde eksikleri olduğu ve ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle 5 imar değişikliği dosyasını iade etmişti.

İmar değişiklikleri AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan bir kez daha onaylanmıştı.

CHP'Lİ VEKİL AÇIKLAMIŞTI

Bu gelişme sonrasında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Kadir Topbaş'ın istifa ettiğini iddia etmişti.

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

Kadir Topbaş, 8 Ocak 1945 tarihinde Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Işık Lisesi, İstanbul İmam Hatip Lisesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olarak tamamladı.

İstanbul Üniversitesi'nde Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde "Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri" başlıklı doktora tezini tamamladı.

Uzun yıllar boyunca serbest mimar olarak çalışan Kadir Topbaş, 1994-1998 yılları arasında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yürüttü.

Danışmanlığı boyunca belediyeye bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkılar yapan Topbaş, Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

1996 yılında yapılan yerel ara seçimlere Refah Partisi'nden Bakırköy Beelediye Başkanlığı'na aday oldu ancak seçilemedi. 1999 yılındaki yerel seçimlerde Fazilet Partisi'nden Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.

Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevindeyken "Güzel Beyoğlu" projesini hayata geçirdi. Mimari projesini kendisinin çizdiği "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon" çalışmaları kapsamında Kasımpaşa’da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu.

28 Mart 2004 tarihindeki yerel seçimlerde Ak Parti'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. 2004'ten 2017'ye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Kadir Topbaş, 22 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti.
AdminAdmin