SİYASET
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

Kamer Genç'ten güldüren "geçmiş olsun"

TÜSİAD’ın yılın son Yüksek İstişare Konseyi toplantısı öncesi resepsiyon dün akşam yapıldı.

Kamer Genç'ten güldüren
TÜSİAD, bugün gerçekleştirilecek Yüksek İstişare Konseyi öncesinde, artık geleneksel hale dönüşen resepsiyonunu dün akşam Sheraton Otel’de verdi. Resepsiyona muhalefet genel başkan düzeyinde katılırken hükümet iki bakanla temsil edildi.

Sheraton Otel’de düzenlenen resepsiyona, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Nurettin Özdebir çok sayıda milletvekili eski bakan ve işadamları katıldı. Davetlileri salona gelişlerinde, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç karşıladı.

Resepsiyona Hükümetten sadece Enerji Bakanı Taner Yıldız katıldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek geceye aceleyle geldi ve TÜSİAD yönetiminin elini sıktıktan sonra salondan ayrıldı. Çiçek, ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, “Benim için verdiğim sözü tutmak çok önemlidir. Geleceğimi söylemiştim, geldim. Hemen ayrılmam gerekiyor, başka programım var” dedi. Gecede, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin el sıkışmaları dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Bahçeli gecede biraraya gelmemeye özen gösterdiler. Resepsiyona katılan İsrail Büyükelçisi Levy’nin de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile el sıkışıp sohbet ettiği görüldü.

Kılıçdaroğlu’na katılımından dolayı teşekkür eden TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner hem anayasa değişikliği hem de ekonomi programları konusunda tüm siyasi partilerle çalışma toplantıları yapmak istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, bunun üzerine CHP olarak kendilerine düşeni yapacaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarının sesinin daha fazla çıkması gerektiğini belirtti.

Yapılacak genel seçimlerin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu düşündüğünü belirten Ümit Boyner, “Mecliste yeni bir anayasa yapılacak, öyle gözüküyor. Türkiye belli bir büyüme eşiğine geldi. Kendisini daha da yukarı taşıması gerekiyor. O açıdan özel sektör olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız” dedi. Boyner, tüm siyasi partileri çok değerli bulduklarını ve mümkün olduğu kadar yakın çalışma içerisinde olmak istediklerini dile getirerek, “Çünkü hepimiz Türkiye’nin iyiliği için çalışıyoruz” diye konuştu.

Genç, Kuzu’ya takıldı: Cılk yumurta atmışlar

Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yumurtalı protestoya uğrayan Burhan Kuzu da TÜSİAD kokteyline katılanlar arasındaydı. Kuzu'nun CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile olan yumurta diyaloğu dikkat çekti:

Kamer Genç: Birkaç tane yumurta ile sizi ziyarete gelmek istiyorum.

Burhan Kuzu: 70-80 tane yumurtadan birkaç tanesi çift sarılı çıktı, bunlara üzüldüm aslında.

Kamer Genç: Size cılk yumurta atmışlar.

Burhan Kuzu: Değil, değil. Komisyon başkanıyım ya "kaliteli yumurta atalım hocaya, ancak karşılar demişler." Belki sen gitseydin cılk atarlardı, ama bana onu atmadılar yani. Bana gelen çift sarılıydı.

Kamer Genç: Cılk arkadaşlar.

Burhan Kuzu: Bana çifte sarılı, valla acıdım.

Kamer Genç: Bana çocuklar sordular, "kaliteli mi atalım, cılk mı atalım." Ben dedim cılk atın.

Burhan Kuzu: Demek ki yanlış attılar.

Kamer Genç: Neyse geçmiş olsun.

Öğrencilerin kullanılmasına üzüldüğünü ve acıdığını kaydeden Kuzu, "Öğrenci böyle olmamalı. Bugün yumurta atan yarın taş atar" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Biz ekonomiyi sıcak paraya değil sanayiciye teslim edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD’ın yılsonu kokteyline aralarında genel başkan yardımcıları, MYK üyeleri ve milletvekillerinin bulunduğu kalabalık bir heyetle katıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi ile ve daha sonra TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile sohbet etti. Boyner, sohbet sırasında Kılıçdaroğlu’na katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diğer masalardaki sanayiciler ve katılımcılarla da sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra kokteylden ayrıldı. Kılıçdaroğlu’nu ayrılışı sırasında aracına kadar, TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç uğurladı. 
AdminAdmin