SAĞLIK
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın kimyasını bozdum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Erdoğan'ın kimyasını bozdum, ezberini bozdum, şifresini de çözeceğim onun'' dedi.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın kimyasını bozdum

Partisince Kırşehir Ankara caddesinde düzenlenen mitingde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Kırşehir'deki Ahi kültürünün, herkesin kültürü olmak zorunda olduğunu belirtti.

Konuşması sık sık ''Başbakan Kemal'' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 9 yıldır ülkeyi yönettiğini ifade ederek, ''Hangi ile gitsek o ilin sorunu var. Hangi vatandaşa dokunsak, sorunu var. Kime dokunsak bin ah işitiyoruz'' diye konuştu.

''İstanbul boğazını bırak, çiftçinin boğazına bak'' yazılı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, ''Recep Bey diyor ki (Çitçinin karnı doyuyor, emeklinin karnı doyuyor. Memlekette fakir fukara yok.) Bir derdi kaldı, İstanbul'a kanal yapmak. Bizim bütün projelerimiz insan üzerine. Ne üretirsek insan üzerine. Biz ranta talip değiliz. Onların yaptığı gibi ranta göz dikmedik. Onların yaptığı gibi rantı düşünmüyoruz. Bizim tek derdimiz var, bu ülkeyi huzurlu bir ülke yapmak. Hedefimiz bu, bunu gerçekleştireceğiz, kararlıyız'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de 12 milyon 715 bin yoksulun olduğunu söyledi. OECD'nin verilerine göre de Türkiye'de her 4 çocuktan birinin yatağa aç girdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu güzel ve bereketli coğrafyada, Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Neden Türkiye'de 12 milyon 715 bin kişi yoksul? 9 yıldır başımızda bereketsiz bir iktidar var. Ben bunların maskelerini indiriyorum. Gövdesini silkeliyorum. Dallarını da il il, ilçe ilçe silkeleyin. Sanmayın ki elma düşecek. Düşse düşse taş düşer. Bereketli bir iktidar olsaydı bu yapı olmazdı. Esnafı da çiftçisi de emeklisi de memnun olurdu. Her şeyimiz var. Olmayan, dürüst siyaset. Olmayan, kul hakkı yiyen siyaset. Olmayan, Türkiye'yi sömüren siyaset. Ne diyordu Recep Bey, (Ben ülkemi pazarlamakla mükellefim) diyordu. Pazarladın Türkiye'yi, işte Türkiye bu halde. Huzursuzluk var Türkiye'de.''

Aile Sigortası projesinden bahseden Kılıçdaroğlu, kendisine (parayı nereden bulacaksın) diye sorulduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Ben vatandaşa hesap vermeyi, namusuyla kabul eden bir siyaset anlayışından geliyorum. Vatandaşa 5 kuruşun bile hesabını vereceğim. Benim mesleğim hesap uzmanlığı. Recep Tayyip Erdoğan'ın hesap uzmanlığı sınavına girmeye ne cesareti ne de bilgisi vardır. Ben binlerce kişinin katıldığı sınavı Allah'a şükür kazandım ve geldim. Çünkü çalıştım. Alnımın terinin hakkını biliyorum. Devlette bu işi yapan 14 kuruluş var. Bütçesini topladık. 14 kuruluşu kapatacağız, Aile sigortasını, ASKUR'u kuracağız. 7 milyar açığımız var. Bu, tüm kamu harcamalarının yüzde 1,7'si. Yüz liralık bir kaynaktan 2 lirayı yoksul için ayıran bir siyaset anlayışına 'parayı nereden bulacaksın' diye sorulur mu? Eğer o soruyu soruyorlarsa, 100 liradan 2 lirayı ayıramıyorsan, sen o koltukta hangi yüzle oturuyorsun? Her şey halk için olacak.''

Çiftçinin hayatından memnun olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, bütün çiftçilerin oyunu istediğini ve onların sorununu çözeceğini bildirdi.

Mazotu 1,5 lira yapacağını ve ''Türkiye'de petrol yok. mazotu dışarıdan alıyoruz, fiyatı dışarısı belirliyor'' dendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Dışarıdan aldığımız maliyet ve benzin istasyonunun karı içinde çiftçiye mazot 1,5 liraya verilecek. Diğer 2 liranın biri KDV, diğeri ÖTV. Onları çiftçiden almayacağım. Nazar boncuğu olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın iki yakasına takacağım'' dedi.

Emeklilerin de hayatından memnun olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 9 milyon emeklinin tamamının hiç fire vermeden oyunu istediğini ve emeklilerin kırılan onurunu onaracağını iddia etti.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin gençlerle ilgili olarak bir proje açıklamadığını ileri sürerek, halkın partisi olarak gençlere de önem verdiklerini anlattı.

Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Her üniversite öğrencisi için sıcak-soğuk suyu olan, bir iki kişilik odalı, geniş bant internet erişimi olan öğrenci yurtlarını bitireceğiz. 2 yıl içinde Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracağız. Bu görevi lüks konutlar yapsın diye değil, öğrenci yurdu yapsın diye TOKİ'ye vereceğiz'' şeklinde konuştu.

-''HER ÖĞRETMEN ÖĞRENCİSİYLE BULUŞACAK''

Askerlik konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, askerliği 15 aydan aşamalı olarak 6 aya indireceklerini belirtti.

Kendisinin, ''Üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinde askerlik yapacağını'' söylediğinde Erdoğan'ın, ''Sen bunu söylüyorsun. Memleketi kim koruyacak'' dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Senin oğlun, Burdur Valisi'nin gözetiminde 21 gün askerlik yaparken, hiç aklına gelmedi mi, bu memleketi kimin koruyacağı? Biz, ulusal bağımsızlık savaşını, yedi düvele karşı, dişimizle tırnağımızla, iman gücümüzle, mücadele yaptık ve bağımsızlığımızı kazandık. Aynı koşullar oluşursa, yine yaparız biz bunu.

Halkın iktidarında, atanamayan öğretmen kavramı olmayacak. Her öğretmen öğrencisiyle buluşacak. Eğitimi sil baştan, çağdaş anlamda yeniden yapılandıracağız.''

Annelere seslendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ''1 milyon 700 bin çocuğun umutlarıyla oynadılar. 1 milyon 700 bin çocuk, hepimizin çocuğu. Bir sınav yapmayı beceremeyen bir hükümet, Türkiye'yi yönetebilir mi? Yönetemezler, yönetemiyorlar. Bu güzel ülkede hepimizin kardeşçe yaşayacağı, bir Türkiye kurmak istiyoruz. Biz güzel bir Türkiye'yi ayağa kaldırmak istiyoruz'' dedi.

Son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili şeyler söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Devletin arşivleri senin elinde. Valiler, müsteşarlar, genel müdürler, istihbarat örgütleri senin emrinde. Arzu ettiğin televizyon kanalında, arzu ettiğin gazetecilerle karşıma çık beraber konuşalım. Olur ya, Süleyman Demirel'in dediği gibi fikir fukarası olabilir. Sen kendini yetersiz görüyorsan, bakanlarını da al gel. Onları da yetersiz görüyorsan, güvendiğin adamları al gel. Ben tek başıma çıkacağım karşına. Erdoğan, karşıma çıkabilir mi? Çıkamaz. Çıkması için, kul hakkı yemeyecek. Geçmişi temiz olacak, mangal gibi yürek olacak. Erdoğan'ın kimyasını bozdum, ezberini bozdum, şifresini de çözeceğim onun.''

Kaynak : haber7.com

AdminAdmin