DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

'NATO'nun çabaları İslam Devrimi'ni önleyemeyecek'

İran, Avrupa'yı olası füze saldırılarına karşı korumak için bir savunma sistemi oluşturulması üzerinde anlaşan NATO'ya sert tepki gösterdi. Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, NATO’nun İslam’ın yayılmasını ve yükselmesini önlemek ve İran’ın İslam Devrimi’nin etkinliğini kontrol etmek için bir askeri kuşak oluşturmaya çalıştığını ama başarısız olduğunu söyledi.

'NATO'nun çabaları İslam Devrimi'ni önleyemeyecek'
“NATO’nun Irak ve Afganistan’daki saldırılarının asıl amacı İslam’ın yayılmasını ve İslam Devrimi’nin etkisini önlemektir” diyen Vahidi, 10 yıllık işgalin ardından ellerinde Irak’ta ölen 1.5 milyon insan ile Afganistan’da ölen 1 milyon insandan başka bir şey olmadığını belirtti.

NATO’nun yıkılmaya gittiğini ve askeri gücünü ve etkinliğini şimdiden kaybetmiş olduğunu da ifade eden Vahidi, “Bugün bölgede kimse NATO’nun gücünden ve etkisinden bahsetmiyor” dedi.

İran’ın batısında bulunan Hürremabad şehrinde konuşan Vahidi, İran’ın Batı’nın “yayılmacı” politikalarına karşı tavrını yinelerken, “İslam Cumhuriyeti’nin kutsal sistemi Batılı ülkelerin yayılmacılığını ve hegemonik tavrını kabul etmiyor. Dünyayı koloniciliğin pençesinden kurtarıp özgürleştirmek için kendi devrimci kültürünü dünyaya yayıyor” dedi.

Vahidi, Batı’nın İran’ın etkisini sınırlamak için yumuşak savaş dahil çeşitli taktikler kullandığını ancak İran’ın “şehadet kültürü” sayesinde düşmanların bütün planlarının başarısız olduğunu söyledi.

İran Savunma Bakanı, “Bu gelişmeler İran’ın her alanda gücünün zirvesinde olduğunu gösteriyor” dedi.

 

AdminAdmin