GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

Resepsiyona yalnız geldi !

Cumhurbaşkanı Gül ilk kez bir Cumhuriyet Bayramı’nda konukların eşi ile ağırladı.

Resepsiyona yalnız geldi !
Günler öncesinden muhalefetin Köşk’e gidip gitmeyeceği tartışıldı. Kılıçdaroğlu resepsiyona gitmedi. Ancak geceye damgasını askerlerin aynı anda ayrı resepsiyon düzenlemesi vurdu. Başbakan, “Askerler de buraya gelmeliydi” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde bir resepsiyon verdi. Çankaya Köşkü’nde üç yıl aradan sonra gerçekleştirilen “tek resepsiyon”un ağırlıklı konusu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının davete katılmamaları oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da resepsiyona katılmadı.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Haynünnisa Hanım’la davetlileri karşıladıktan sonra soruları yanıtladı. Gül, resepsiyonu değerlendirirken, “Türkiye’nin bütün gerçeği burada. Bütün farklılıkları, bütün renkleri burada. Türkiye’nin realitesi burada. Türkiye burada. devletin yüzü burada” değerlendirmesini yaptı. Cumhurbaşkanı “Askerlerin ayrı resepsiyon vermesini nasıl değerlendirdiği” şeklindeki soruyu ise “Ben söyleyeceğimi söyledim” diyerek cevapsız bıraktı.

‘Ayrı resepsiyon doğru değil’

Başbakan Erdoğan da basın mensuplarının resepsiyonla ilgili soruları üzerine “Bu gecenin resepsiyonu burasıdır. Bunun dışında resepsiyonu doğru bulmuyorum. Cumhurun başının daveti burada, cumhur da burada” dedi. Erdoğan, “Askerlerin ayrı bir resepsiyon düzenlemesini nasıl buluyorsunuz?” şeklindeki soruyu cevaplarken de, “Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar hep buradaydı. Gelmeliydiler. Çok güzel bir ortam var. Hep bunu özledik. Kimse rahatsız olmamalı” şeklinde konuştu.

Resepsiyona yalnız gelen Başbakan erdoğan, eşi ve kızına yönelik sorular üzerine, “İkisini bugün kaybettim” diye esprili cevap verdi. Eşi Emine Erdoğan’ın dünürleriyle birlikte olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, kızı Sümeyye için ise “Gaziantep’te bir programda moderatörlük yapıyor, o yüzden gelemedi” diye açıklama yaptı.

‘Kılıçdaroğlu siyasete alışacak’

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da resepsiyona katılmadığının hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu’nun yeni genel başkan olduğunu belirterek “Siyasete alışacak” dedi. Başbakan, Kılıçdaroğlu’nun TBMM’-nin açılışında Cumhurbaşkanı Gül’ün salona girişinde ayağa kalkarken, eski Genel Başkan’ın oturduğunu belirterek “İlkeniz olacak. İlkeniz olmazsa rüzgar önünde yaprak gibi eğilirsiniz” şeklinde konuştu.

MHP, BDP ve DSP katıldı

Resepsiyona TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Erdoğan, bakanlar, MHP lideri Devlet Bahçeli ve bazı MHP milletvekilleri, BDP lideri Selahattin Demirtaş ve bazı BDP milletvekilleri, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve bazı DSP milletvekilleri, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, kamu kuruluşlarının yöneticileri, yabancı misyon şefleri, medya kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları, rektörleri, şampiyon sporcular, azınlık dinlerinin cemaat liderleri katıldı.

Komutanlar tam kadro MERKEZ Orduevi’ndeydi

ANKARA - Cumhurbaşkanı Gül’ün Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdiği saatlerde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner de TSK mensuplarına Merkez Orduevi’nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona başta kuvvet komutanları olmak üzere, generaller, Ankara garnizonunda görevli subaylar ve çok sayıda gazi ile şehit yakını katıldı. Orgeneral Koşanar’in ev sahipliği yaptığı resepsiyonda jandarma bandosu bir konser verdi. Konser sırasında Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının eşleriyle dans ettikleri öğrenildi. Ankara’da son bir kaç gündür kulislere yayılan “TSK kısa süreliğine de olsa resepsiyona katılacak” iddiaları karşılık bulmadı. TSK komuta kademesi, “türbana” yönelik tutumunu değiştirmedi ve Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona katılmadı.

‘HER ŞEYE HAZIRLIKLIYIZ’

Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül resepsiyonda gibdiği bordu giysisi ile dikkat çekti. Hayrünnisa Hanım resepsiyon sırasında bir bir basın mensubunun “Resepsiyon çok stresli bir süreçte hazırlandı” şeklindeki sözleri üzerine, “Biz olgunuz, sabırlıyız. Her şeye de alışığız” değerlendirmesini yaptı.

BAHÇELİ KURMAYLARIYLA KATILDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü’ndeki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna kurmaylarıyla birlikte katıldı. MHP’den Bahçeli dışında Oktay Vural, Faruk Bal, Cihan Paçacı, Deniz Bölükbaşı da davette yer aldı.

CHP’DEN İKİ TEMSİLCİ

Resepsiyona CHP’den iki isim katıldı. İstanbul Milletvekili Ahmet Tan kızıyla, İzmir Milletvekili Harun Öztürk ise yalnız geldi.
 1.20101030095304.jpg
AdminAdmin