Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 27-05-2019 09:42   Güncelleme : 27-05-2019 09:42

Savcı Sayan Yerel Basını Eleştirdi

Savcı Sayan Yerel Basını Eleştirdi

Savcı Sayan Yerel Basını Eleştirdi
Geçtiğimiz günlerde ağrı sivil toplum Platformuna bağlı Ağrı Basın Birliği ile birlikte Belediye Başkanımız Sayın Savcı Sayan'a Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.


Ziyarette Savcı Sayan belirli konulara değinirken, konunun bir kısmı ise yerel basın mensupları oldu.


Sayan basın mensuplarının kendisini eleştirilmesine yönelik Serzenişini dile getirdi.


Hatta Ulusal basın bizimle uğraşıyor Biz ulusal basında varız Lakin yerel basın Ağrı için önemli diyerek yerel basının yaratmış olduğu algıyı Kendisi de bir kez daha kanıtlamış oldu.



Ancak her ne kadar yerel basına serzenişte bulunmuş ise de birkaç hususa dikkat çekmekte fayda var.


Sayan özellikle köşe yazarlarının yalnızca bir kişiye Endeksli olduğunu söyleyerek bizleri ısmarlama köşe yazısı yazıyoruz şeklinde itham etti.



Oysa ki biz tamamen gündeme bağlı kalarak köşe yazılarımızı yayınlamaya çalışıyoruz.


Evet zaman zaman Sayan'ın Eleştirisini yaparken bazen iyi ve yol gösterici şekilde yazılar yazdığımızda oldu.


Ancak Sayan sadece kendisinin haberlerini yapan insanlara neden sadece benim haberim yapılıyor diye sitem etmez iken, başka yönde haber ve köşe yazısı yazanlara sitem etme gereği duyuyor.


Bir kere şunu belirtelim ki biz bir köşe yazısı yazarken köşe yazımızın konusunu muhatabı ile görüşüp ayrıntıları öğrenerek okuyucuyu bilgilendiriyoruz. Ama maalesef Ağrı Belediyesi'nde kimi muhatap alabileceğimizi henüz daha net olarak bilmiyoruz.



Hal böyle olunca bizde köşe yazılarımızı Sayan'ın iyisiyle görerek kötüsüyle görerek yazmak istemiyoruz.


Bir de Sayın başkana tavsiyemdir. Basın Birliğimize ait yaklaşık 9 internet sitesi bulunmakta. Bu arkadaşlarımıza Geçen gün sordum bugüne kadar Savcı Sayan ile ilgili kaç tane olumlu haber yayınladığınız. Hepsi ortalama 10 ila 20 arasında haber yayınlamış.


Hepsi de Savcı Sayan'ın projelerini anlatan haberler ancak Savcı Sayan'ın sosyal medya hesaplarında bunlardan hiçbiri paylaşılmamış Sayın başkanım Siz kendinizi yerelde tek bir siteye adapte ettiyseniz lütfen övgüyü de ondan bekleyin.


Biz sizi yazdığımız da sizin gözünüzde değerimiz yok ise size yaptığımız eleştiriler de bize Kıymet vermeyin.


Ulusal bir basın kültürüne sahip olan sizin gibi birinin yalnızca tek bir web sitesine angaje olması Elbette ki Tüm arkadaşlarımızı rahatsız eder.


Umarım meramınız anlaşılmıştır.


Bir sonraki yazıda görüşmek üzere
 
AdminAdmin