Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 24-11-2017 20:55   Güncelleme : 24-11-2017 20:55

Şehit Aybüke Ağrı da ki Törenlere Damgasını Vurdu

24 Kasım Öğretmenler gününde duygusal anlar yaşandı

Şehit Aybüke Ağrı da ki Törenlere Damgasını Vurdu
Ağrı'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle  kutlama programı düzenledi. Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Kültür ve Kongre Merkezinde devam eden programa Öğretmen Nurgül Gelturan Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğrencisi Fatma Aslankılıç'ın seslendirdiği Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'la özdeşleşen Magusa Türküsü damgasını vurdu.


Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra sahne alan Hayretttin Atmaca Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından oluşturulan 'mehteran takımı' gösteriside  büyük beğeni aldı.
 Programda Emekli Öğretmenler adına konuşan Cafer Erdoğan hayata veda eden mesai arkadaşlarını sıralarken salonda duygulu anlar yaşandı Erdoğan konuşmasında ;
''Dünyada her şeyin bir sonu vardır .Her güzel hikaye bir sonla noktalanıyor.48 yıl önce bıyıkları yeni terlemiş bir genç olarak başladığım bu tutkulu yolculuğun bugün sonuna gelmiş bulunuyorum.
Üzgün müyüm ? Evet. Yuvamdan, eğitim davasını birlikte omuzladığım arkadaşlarımdan ayrılmanın tarifsiz hüznü içindeyim ama mutlu ve gururluyum da…

48 yıl önce tükenmez köyünde başlayan bu kutlu yolculukta ,bir ömrü Türk milli eğitimine adamış ,doktordan esnafına, iş adımından mühendisine ,öğretmeninden sınırda nöbet tutan Mehmetçiğine binlerce dimağa girmiş ,binlerce yüreğe dokunmuş şerefle tamamlamış bir nöbetin sonunda sancağı devretmek için huzurunuza çıkmış bir kahramanın mutluluğudur yaşadığım. Bütün öğretmenler kahramandır çünkü: başkalarının rüyalarında görseler irkilerek uyanacakları yerlerde, bütün imkansızlıklara rağmen görev yapan ,cehaletin kör karanlığını bilginin ışığıyla aydınlatandır öğretmen. Öğretmen: öğrenen ve öğreten dinleyen ve dinleten söyleyen ve söyletendir. Sağlıklarını hiçe sayarak görevlerini ifa ederken vefat eden Nurgül Gelturan, Metin Yenigün, Mehmet Kaya ,Önder Baydar, Yiğit Demir ve Alaattin Akyel’leri biz meslektaşları ve ağrılılar unutmayacaktır. Yaşamak için ölümü göze alarak şehit olan Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçına dair acımız tazeliğini hep koruyacaktır.

Eskilerin kuş uçmaz kervan geçmez diye tabir ettikleri dağ köylerinde göklerde ay yıldızlı al bayrak dalgalanıyorsa bilin ki orada bir bir okul ve bir öğretmen vardır .Kendisine emanet edilen temiz yürekli çocuklarının öğrencilerinin kahramanıdır öğretmen. Levhi mahvuz da böyle güzide bir topluluğun içine adımı yazan rabbime hamdüsenalar olsun.

Sizlerin de bildiği üzere memleketimizin en büyük davası maarif davası en kadim ve en büyük meselesi maarif meselesidir. Daha almamız gereken çok yol, çözülmesi gereken çok problemimiz vardır. Ama benim yol arkadaşlarım davayı birlikte omuzladığımız ve u yıl itibariyle sancağı kendilerine teslim ettiğim binlerce meslektaşım her şeye rağmen daha büyük, daha mutlu bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerdir. Verirken alacağını hesap edenlere tüccar ,almayı düşünmeden verenlere dava adamı denir. Her öğretmen maarif davamızın birer neferi olma bilinci ile bugüne kadar böyle hareket ettikleri gibi bundan sonrada bu yolda yürüyeceklerdir. Başöğretmenimiz ve cumhuriyetin kuruşçusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet olarak kabul ettiğim o sözünü tarihe bir not düşmek adına burada tekrar etmek istiyorum: ’’Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak’’.'' ifadelerini kullandı.


Daha sonra kürsüye gelen AğrıValisi Süleyman Elban da ;

" Telefon konuşması başladığında itibaren ilkokul yıllarındaki öğrenci çocuk durumuna geçerim. Yine arayacağım, yine ellerinden öpeceğim. İster vali, olun ister cumhurbaşkanı olun ister zengin ve fakir olun bizim kültürümüzde öğretmenin böyle bir yeri vardır. Kendimi çok şanslı his ediyorum benim ilim olan Ağrı'daki bütün öğretmenler genç. Bir kısmının yaşı, bir kısmının da ruhu genç. Fakat hepsi genç hepsi dinamik. Bu ülkenin ileri gitmesi için, daha refah, huzurlu bir ülkede yaşayabilmesi için hepsinin ellerinden gelen çaba sarf ettiklerini biliyorum. Bunun için tüm ülkem adına, velilerimiz adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum."dedi.




...



...

.....

.....
....

....
...

....

......


AdminAdmin