GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

Şile'de mutlu son !

Şile’de bayramın ilk günü kaybolan 3 yaşındaki Berat, dün akşam köye 4 km uzakta orman içinde bulundu.

Şile'de mutlu son !
 Bu kez korkulan olmadı. Kayseri’nin Talas İlçesi’nde geçen yıl, 21 Eylül’de Ramazan Bayramı’nın ikinci günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan 3 çocuğun başına gelenler bu kez yaşanmadı. Kurban Bayramı’nın ilk günü kaybolan küçük Berat, köye 4 kilometremesafedeki ormanlık alanda sağ olarak bulundu. İstanbul Sultanbeyli’de oturan Emine Coşkun, bayramın birinci günü, 3 yaşındaki oğlu Berat’la Şile’nin Oruçoğlu Köyü’ndeki yakınlarını ziyarete gitti.Anne bayramlaşırken minik Berat evin önünde oynamaya başladı.


Bir süre sonra oğlunun yokluğunu fark eden anne, akrabalarından yardım istedi. Anne ve yakınları Berat’ı bulamayınca, jandarmaya bilgi verildi. Camiden anons yapılarak köylülerden de yardım istendi. Jandarma ve köylülerin akşam saatlerinekadar yaptıkları aramalarda Berat’a ulaşılamadı. Bunun üzerine arama çalışmalarına katılmak üzere Şile itfaiyesi ve AKUT’tan ekiplmer ekipler köye gitti. Minik Berat’ın, düşmüş olabileceği ihtimali üzerine evin yakınındaki fosseptik itfaiye tarafından arandı. Ama sonuç alınamadı. Dün sabah aramalara Alemdağ Jandarma Komando Taburu’ndan gelen birgrup asker de katıldı. Berat’ın kaybolduğu haberini alan yakınları da köye akın etti.

Özel eğitimli köpeklerle yapılan aramalar gün boyu sürdü. Her yer didik didik edildi. Sevindirici haber dün akşam saat 20.00 sıralarında geldi. Köye 4 kilometre mesafedeki ormanlık alanda avcılar, çocuğun sesini duydu. Komandoların termal kamerayla yaptığı arama sonucu Berat bulundu. Bir ağacın altında oturmuş ağlıyordu.

Kayseri’dekiler hâlâ kayıp

Kayseri’de, geçen yıl Ramazan Bayramı’nın 2’nci günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan Ahmet Tuna ve kardeşi Dilruba Tekin ile arkadaşları Türkan Ay’dan ise hâlâ haber yok.

Benim bayramım bugün

Sevinçli haber önce ailesine, ardından cami minaresinden köye duyuruldu. Anne Emine, baba Tayfun Coşkun sevinç gözyaşları döktü. Anne Coşkun, “Umarım öbür anneler de bu mutluluğu yaşar. Benim bayramın bugün” dedi.

AdminAdmin